K-report
 

Archiv do 30.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 30.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 13:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BS 80 se osazovaly z výroby sacímy napaječi (injektory), mají totiž vodu v rámu. U nesacího napaječe musí být napaječ níž než je závoba vody aby mohla do něj stékat samospádem a pak být parou vatlačována do kotle.Tudíš to jaký je druh napaječe nezávisí na velikosti kokomotivy ale na její kostrukci.Z BS 80 měla nesací (ale ne z výroby) napaječ pokud vím jen U5 z Bohumína ale tan fungoval jen cca do poloviny zásoby vody protože níž už dát nešel.U5 jezdila v železárnách tak její omezený akční radius nevadil.
J.D.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.170.74
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:05:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomuto tématu bych doplnil asi toto. Vzhledem k sobotní diskuzi v jisté dílně jsem do noci koukal na výkres BS 80, který je k dispozici na MPŽ. Také jsem prohlížel mě momentálně dosažitelné fotky. Tak jak se snažím výkresu porozumět, zdá se, podle rour, vedoucích z nádrže v rámu nahoru do budky, že tam je NĚCO.Odsud vedou roury do kotle a také zpět, dolů pod rám, že by to měly být napaječe sací. Pod budkou, jako u velké páry, nic není. A m.j. tyto mašinky jezdily všude možně a často si s průjezdným profilem nikdo nelámal moc hlavu. Nesací by asi dole pod budkou dost trpěly. Jestliže se mýlím, beru to a nejen já, ale i ostatní budou rádi, dozvědí-li se správné řešení.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mně to taky nedalo a hrabal jsem v (omezené) literatuře co mám, jasně bylo psáno že doslova "ssacími injektory" se ozazovaly loko dříve a dodnes (kniha z padesátých let) se zachovaly tyto napaječe na některých starých typech lokomotiv.Po válce se používaly skoro výhradně injektory nesací ať už horizontální nebo vertikální.Takže podle toho by měla mít BS-ka napaječ nesací.Jenže k čertovu kopýtku jsem objevil poznámku že sacími injektory se vystrojují některé průmyslové lokomotivy.Proto tedy ten dotaz.Pokud tedy ve výkresech je NĚCO v budce, bude toto něco nejspíše sacím injektorem.Bohužel jsem BS-ku nikdy neměl možnost prolézt.Proto jsem se tedy domníval, že se pod zásobu vody v rámu dal ještě nesací napaječ umístit.Asi tedy ne a díky Kimovi i J.D. za rychlou reakci.Asi ten sací napaječ bude Friedmannova typu.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 15:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, jak jsem slíbil, na http://zeleznicka.bloudil.cz najdete nejnovější novosti a zajímavosti . motorová myš
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 18:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony tyhle knihy hovorily vesmes o normalnerozchodnych lokomotivach. Male prumyslovky s vodou v ramu se osazovaly sacini injektory, at to byly BS80 a nebo vetsi typy (napr. ta 900 co nechalo privezt NTM mela taky saci napajece)
D.K.
Matys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.82
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 21:20:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokomotivy BS 80 mají ssací injektory ABY 5. Pokud vím tak jediné normálněrozchodné poválečné lokomotivy se ssacími injektory jsou CS 500, ABY 7.
J.D.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.14.220
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 21:59:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Matys: Díky! A je jasno!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:21:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inspirace pro Myšáka a ostatní Kolíňáky: www.internationalsteam.co.uk/trains/newsteam/modern41.htm
P.S.: Sobota v DYKO byla super!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No což o to by to byla hezká, ale asi bude šíleně mastná a tak by ji teda musel nějaký velký dobrodinec do Kolína koupit či věnovat.A bohužel myslím že takový dar by ani politici při předvolebním kampaňoguláši nebyli schopni pro zvýšení preferencí obětovat.Tož asi nezbude než jenom mlsně na mašinku koukat.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 16:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel : to nás moc těší, příště se to ještě pokusíme trochu vylepšit.
Ta pára je zajímavá, díky. motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, a kuk na Den otevřených vrat očmama našeho webmastera http://zeleznicka.bloudil.cz motorová Myš
J.D.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.170.74
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:11:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojuji se ke Cogwheelovi. Sobota v DYKU neměla chybu. Při té příležitosti přišla na přetřes úzkorozchodka z lomu na Pacově hoře ( kousek od Chýnovských jeskyní)do Chýnova u Tábora. Byl by někdo ochotný se podělit o informace. O této drážce se toho moc neví. M.j. dovede si někdo představit, že vystoupí v Chýnově z vlaku nebo tam nechá auto, sedne na úzkou, která ho doveze k jeskyním? Je mi jasné, že že tato myšlenka zasluhuje mokrý hadr na hlavu, ale kdo před nějakým časem věděl o kolínské řepařce?!
K.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.11.112.73
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:52:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chýnov - Shodou okolností jsem si zbytky procházel před 3 týdny, bez lupení jsou pěkně vidět zbytky náspu vedle silnice z Chýnova a v lese pod bývalou hospodou pod Pacovou horou. "Boudička pro mašinku" ještě stojí.
Drážka s rozchodem 700mm, dlouhá cca 5 km, v provozu 1905-1964. Od roku 1879 zde byla provozována parní silniční doprava.

A co se týká těch představ - tak já si představuji, že až si JHMD s pomocí zde diskutovaného dořeší PR , vrhnou se do toho, páč to umí a mají to z Wobratain blízko...
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 07:46:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kačena späť na plž. http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&id=1280
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:49:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že o chýnovské úzké vyšel v devadesátých letech dost dobrý článek v Železnici.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme tu u té chýnovské ... já tam byl cca před deseti lety a i vloni a není mi jasné propojení "hlavní" trati Chýnov žst. - jeskyně - lomy a té výtopny... podle mě je mezi jeskyní a výtopnou poměrně velké převýšení, notabene kopec, který je objížděn silnicí a když jsem studoval i zmíněný článek v Železnici s mapkou, tak k topírničce žádná odbočka namalovaná nebyla :o( Ale v topírničce kolejničky dosud zůstaly, tudíž to spojené být mohlo.... ale jak...
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 14:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj všichni, možná mě za to všichni z mého oblíbeného úzkorozchodného spolku "sežerou", ale chci Vás všechny pozvat na Muzejní noc, která se koná tuto sobotu(20.května) od 20. do 1. hodiny v areálu našeho skanzenu. Více info na solvayovylomy.cz
čí na e-mailech spol.barbora@atlas.cz či Hajel.Barbus@seznam.cz Zdař Bůh!
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 16:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za hezkou pozvánkuje to fajn když se dá vědět co se kde konati bude.Aby tě nesežrali tož si vlez do vzdušníku (nádrže) co tam máte, ten plech neprokoušouale snad nebude tak zle.kovář.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už si brousím vidle
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 23:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nádražák
Asi již vím koho pověsíme na šibenici......
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 10:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepo, ale vidlama se přeca hází hnůj a ne Nádržáci a do Mikuláša kdy chodí čertiska s vidlama a řeťazama ti ostří na vidlách orezne a otupí a budeš brósit nanovo ale jestli budeš dělat z vidlí maxiinjekci tak to už lituju toho kterej sa Ti připlete do štreky.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 11:30:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malé děti nevěšte na šibenici, to je nehumánní. Když je to nádržák, tak by měl být utopen v nějaké vodní nádrži.
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 12:31:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když bude Malej Nádražák zalezlej ve vzdušníku, tak bychom mohli udělat tlakovou zkoušku . Škoda jen, že nemáme 60 kubíků vody.
Teď vážně - jste všichni samozřejmě vítáni jak na Muzejní noci, tak i na předcházejícím Evropském dni parků - jen ale nečekejte nějakou spešl úzkorozchodoželezniční akci. Provoz ve dne bude normální, v noci bude jezdit se soupravou BND15.
David
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vidle jsou ale i na štěrk. na nádržáky si vezmu ty speciální s kuličkama na hrotech
ale nic ukončíme debatu o ničem a vrátíme se na úzký koleje. už od 2 lidí mi přišla zpráva že jediná lokomotiva typu Kč-4 (ex PLŽ, dnes Pribylina) u nás, je opět po skoro 40 letech provozní. no uvídíme jak to bude jezdit
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.64.146
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 21:41:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem docela zvědav, jestli ten tendr nebude vypadávat. V Hrádku bývalo veselo .
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 23:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, snad i (tamejsi namlsani po zprovozneni pary typu Las) na Bieszczadzkiej Kolejce Lesnej by se mela v dohledne dobe objevit provozni Kp-4 - udajne se rozjizdi iniciativa spjata s jejim zprovoznenim...
Pekny den!
plzkar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.168.209.2
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 23:25:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to , že ten tender vypadávať nebude, chlapci z Vrútok vedia ako na to.
Dnes 18.5.2006 na poludnie v Pribyline sa lokomotíva Kč 4-199 pohla vlastnou silou a najazdila svoje prvé (zatiaľ) metre. Držme jej teda aby sa jej v novom pôsobisku darilo a aby k nej pribudli ďalšie živé sestry .
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 07:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó tak to je skvělá zpráva z PLŽe i když posunuté o 15 km jinam.Parádav provozu a už i ukusuje metry na kolejích.Vrútočania sú naozaj machri.Držím palce ať se daří dále a dobře .
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 22:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K diskuzi o úzké v Chýnově (od kolegy J.D.) motorová Myš

Z mapy.opevnìní.cz
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 22:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se moc nepovedlo , kdo budete mapku chtít, zašlu na mail. motorová Myš
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.64.146
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 20:10:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kompletní mapy ČSR (generálky i speciálky) jsou na http://mapy.opevneni.cz/
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 08:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To KovarMirek, Cogwheel a pod.:
Foto bez komentare...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 09:43:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek odpoledne bylo možno vidět v nádraží Praha-Bubny Ba/u 619 ex M 21.006/7 (majetek NTM, dlouhodobě zapůjčený ČHŽ) v dobrém stavu, naložený na plošiňáku!
Byl v dílnách ATECO Praha-Bubny na opravě, nyní se vrací zpět na ČHŽ, aby byl k dispozici na letní sezonu.
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 10:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add "Muzejka": Chci jenom říct, že ty vidle rozhodně NEBYLY s kuličkama místo špiček ... auu ... Ale Berounská nemocnice mi poskytla až pozoruhodně dobrou péči ... Jinak nás teď čekají 10. a 11. června "III. Rotující setrvačníky", takže jste -předpokládám- všichni srdečně zváni ... S pozdravem Váš NEMOCNÝ Michal von Eisenbahn
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 20:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel: ten Ba/ú, údajne by mal byť z neho riadiaci vozeň k motoráku, takže to bol v tej firme asi na úprave.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 07:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víc k Ba/ú 619 je v nové reportáži na Vlaky net, týkající se právě Balogu, jmenuje se to Príbeh jednej starej dámy.Sice je to o jiném stroji ale o motoráku tam je také psáno.
Ad Nádržák: rychle se kurýruj ať Tě můžou přejíždět parním válcem nebo tě budou motat na setrvačník.
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 11:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Kovář Mirek: Už se na to "těším"! Jinak jste -doufám - VŠICHNI srdečně zváni. Jinak bych byl rád kdyby jste mi neříkali "NáDRŽák" ale "NáDRAŽák, jelikož jsem Nádražák, ale zde tento "login" byl již obsazen. Tak se mějte. Váš Michal von Eisenbahn
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 15:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak dobře Michale od Železné dráhy, nikdo přece nemohl tušit jak se ti dostaly duté prostory místo kolejových prostor do "jména". . Zdraví kovář.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 19:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda to snad není ani možný, teď hlásili v televizi, že nějaký idioti namazali mladějovákům asi 800 m kolejí olejem
. Je to nějaká msta nebo jen silně hovězí nápad? Hlava mi to nebere... motorová Myš
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 20:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba někdo nechtěl aby jim reznuli koleje.
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 20:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Mixmouser: TOTO JSEM NAPSAL DO MLADĚJOVSKÉHO FÓRA: Teď jsem viděl TN a byl jsem zděšen těmi namazanými kolejemi ... mě se u nás povedlo něco podobného ... jenže omylem a jen asi na 5-ti metrech ! Bylo to spácháno černým gafitem, když jsem mazal vyhybky! Zajímalo by mě co si kdo od toho sliboval! Více se dá najít ve fóru "Mladějov na Moravě" Michal von Eisenbahn
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 23:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naolejovaný Mladějov a reportáž na TV NOVA :
Jedná se odpornou sabotáž........., ale zároveň o stupidní zveřejnění v televizi.....
Plno idiotů dostalo jednoduchý návod na to jak jednoduše zaškodit na jakékoli dráze s výraznějším sklonem trati..........
Ad Nádražák :
Milý Michale, Nádražáků je jako hnoje, ale Nádržák jsi jen ty, tak na to buď hrdý.
Představ si tu hrůzu, kdyby jsi měl přezdívku třeba "Šotouš".
Ad Kovářmirek :
Přejíždění parním válcem, nebo ev. namotání do setrvačníku....to jsou další vynikající tipy, děkujeme........
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Potkan: Tak přezdvku "Shotousch" bych na sebe nikdy nevzal ... na to jsem až moc hrdý ...
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 12:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme tu druhý díl původní železniční inscenace Den otvorených vrát na http://zeleznicka.bloudil.cz i s pozvánkou na další (tentokráte normálněrozchodnou) akci poblíže Kolína motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 14:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár zajímavých (i když známých) linků zde -
http://home.tiscali.cz:8080/hlusice/uzkorozchod.html - řepařky

http://www.koroptew.webz.cz/soos.htm

http://www.karpaty.net/zeleznice/zeleznice.htm

motorová Myš
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 19:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu soosovýmu odkazu - stačilo tu modrou boudu obejít a zjistilo by se, že to není depo, ale výklopník... (Pár fotek z loňska je i u . A tak si říkám, jestli bych se tam zase nechtěl zajet podívat...)
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Ivoš_novotný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu soosovýmu odkazu - pokud byste tam byli dneska, zjistilo by se, ze to neni depo, ale ze to neni ani vyklopnik, alebrz tam zadna budova nestoji...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 08:20:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Chýnovu výše: Minulý týden také byla v TV zprávách reportáž o ražbě štoly - alternativního přístupu do Chýnovské jeskyně. Pro transport rubaniny se používá kolejová doprava (vozík s dřevěnou korbou) na rozchodu asi 450 mm, posunovaný nejspíš ručně. Ve vlastní jeskyni závěsná dráha (kbelík zavěšený pomocí kladky na lanku).
Píšu to schválně sem, ne do tématu "Průmyslové úzkorozchodky v provozu", neboť nejsem přesvědčen o nutnosti jeho další existence.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky ještě k Chýnovu.

Pamatuju vápenku kolem přelomu 80-tých a 90-tých let - sice již opuštěnou, ale stavebně ještě víceméně komletní (i s komínem ). V lomu se tehdy ještě těžilo a po zastavení těžby tam ještě pár let rezlo technolgické zařízení (třídičky, drtičky atd. - nevím, jak se to všechno přesně jmenuje). Když jsem se hodně zasnil, tak jsem si představil průmyslové muzeum na téma těžba a zpracování vápence umístěné ve dvou areálech - dobývací prostor a vápenka. Oba propojeny úzkou drážkou, z lomu možno navštívit jeskyni (doprava ke vchodu např. nějakou imitací průmyslové lanovky ). To celé doplněné malým železničním muzeem v objektu před lety taktéž zbourané vodárny v žst. Chýnov. Základ expozice v Chýnově už je - štítky z lokomotiv a staré fotky na výpravní budově a mechanické návěstidlo v parčíku . K tomu připočtěme další technické zajímavosti v okolí - Bechyňka, obrataňská úzká, hrad Kámen s expozicí historických motocyklů, u Obrataně soukromá sbírka/muzeum elektrických izolátorů (teď mě dokonce napadá, jak by se dal využít chátrající objekt bývalého pivovaru na náměstí v Chýnově ). No, škoda, že už to zůstane jen snem ...

Ale stejně, když se člověk trochu zamyslí, tak zjistí, že i v kraji, kde by to ani moc nečekal se dá najít množství zajímavostí (a nemyslím teď jen technického charakteru) s velkým turistickým potenciálem, jen to využít a pořádně zviditelnit.
Gtg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 20:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšáku, ta vaše BND30 je fakt stylová. Mohla by klidně soutěžit o titul nejošklivější BND30 v Čechách :-)))).
A ty modýlky ze Zlíchova - no comment. Fowlera znám, tu krausičku vidim poprvé a ta je fakt k poslintání .
Budu to k vám muset přijít někdy osobně zhodnotit!

Koukám že i nástrojově jste docela vybavený.
To máš Yamahu, bo co to je? Vypadá hezky.
Senor, senor, I can see that painted wagon
Smell the tail of the dragon
Can't stand the suspense anymore
Can you tell me who to contact here, senor ?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda, teď jsem se urazil . Sice je ošklivá jak noc, ale zato poslouchá jen mně. Holt do jiný mašinky se nevejdu. V GeBuSe jsem ohnutej jak před svatým obrázkem a o Žábě ani nemluvím. Jinak klidně přijeď, jen dej předem mailem vědít, občas tam v sobotu nejsme.
Nástroje a stroje jsou základ, většina strojů pamatuje Hitlera . No a ta Yamaha je original Stadley Pařezson kolegy Honzy, vypadá, že včera opustil bránu závodu (samozřejmě ne kolega) . motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_k : skouknul jsem Tvé Soosací fotky a vidím, že stav tratě u nich je oproti naší hrůze skorem tragický, na to bych nevjel ani na horským kole . Jinak moc pěkný, ten Deutz mě dostal. motorová Myš
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Müš - oni tam taky nevozej lidi, ale hlínu, který stačí, že se veze...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: Stav tratí v Soosu sice není zrovna nejlepší, však co, lidi se tam nevozí a materiálu je to jedno. A že se tam teda vozí! Když jsem se tam byl z kolegou loni podívat, tak došlo k vykolejení jednoho výklopného vozíku. Ale jak bylo vidět, obsluhu to vůbec nerozhodilo, asi běžná rutina....
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm,tak Petr_k mě trochu předběhl, no to si zítra vyřídíme na pivu, budeš v Pce?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně šlo o to, že bych tam jako strojník nemohl dělat . Tolik odvahy v sobě nenajdu motorová Myš
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jen o zvyku, vem si, že takový místní strojník, ví jak to u nich vypadá a bere to jako nějaký každodenní standard.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 07:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšáku motoráku, on Ctg asi myslel mezi zmínkou o nástrojích zřejmě ty dvě fotky na fotogalerii KŘD jak se tam muzicíruje a asi se táže na značku kytáry (teda jestli to chápu správně).Dle mého jsi se stářím strojů dost skromný, podle konstrukce výhně soudím že pamatuje Julese Verna a příjezd prvního vlaku do Kolína. kovář.
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 08:09:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Par fotek z Muzejni noci u nas na Solvay http://foto.solvayovylomy.cz/ Dalsi, tentokrat industrialnejsi akce bude 10.6.-Setkani sberatelu stabilnich (i jinych) motoru
David
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 11:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel - ja, budu, napiš.
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace