K-report
 

Archiv do 09.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 09.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vikič GH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.244.187
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 15:57:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví náhodou někdo, kdo staví zahradní železnici či co v bývalém areálu dolů v Zalužanech u Chabařovic nedaleko Ústí nad Labem ?
Fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.204.63
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:56:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k debatě JHMD:

Zajímalo by mne co je zač pan ZMAR a jakou má za sebou praxi v parním provozu??
Tipnul bych si tak na 30 let na dílně, 25 let odtopenejch a 42 let za kopytem.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 15:54:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste si ty roky sečíst. Ostatně samy reakce na mých pár příspěvků říkají hodně. Reakcionářům (zajímavé slovo) nevadí, že se tam stala nějaká lumpárna, ale zvedá jim žluč, že jsem na ní upozornil :-). V popisu podobných poklesků bych mohl pokračovat i z jiného oboru práce na JHMD. Ale k tomu abych směl takového psát, bych zřejmě musel mít odslouženo dalších pár desítek let jako posunovač a k tomu ještě něco jako výhybkář, průvodčí, pracovník traťovky atd., že ano ?
Fotič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:37:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poklesky a lumpárny JHMD, to se mi móoooc líbí !! Podělte se o ně s námi! Mě taky soukromník už dlouho s... !! To co se tam děje nemá s železnicí nic společnýho!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další aktualitky a novinky na řepařce zde http://zeleznicka.bloudil.cz .

Ad někteří : vzhledem k tomu, kam se v poslední době ubírá obsah této diskuze, zvažuji ukončení svého pobytu zde, neboť zde poměrně časté napadání kohokoliv pro cokoliv nepatří podle mého názoru na toto fórum, ale do nádražních restaurací nižší cenové kategorie. motorová Myš
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nevadí, že se tam stala nějaká lumpárna, ale zvedá jim žluč...nevadí, že se tam stala nějaká lumpárna, ale zvedá jim žluč...

Přečtete si laskavě prosím znovu celou debatu a snažte se aspoň trochu zamyslet.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 23:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zmar, Ad Fotič
Co kdyby jste své napadání přesunuli na nějakou novou, vámi založenou diskuzní skupinu ?
Mohla by se jmenovat např."Jedovatá slina", anebo "Zlá krev".......
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 23:53:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Namám zájem škodit jindřichohradeckým úzkým. Vidím, že upozornění na něco, co se dělá špatně, v žádném případě na JHMD nemůže vést k nápravě a tak nepovažuji za účelné na něco dalšího upozorňovat.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 08:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že upozornění na něco, co se dělá špatně,

Jo, třeba ten cestovní ruch, kde neinformujou šotouše.

Nic ve zlém - ale zrovna v tomhle konkrétním případě by to chtělo z Vaší strany trochu více respektu k práci a profesionalitě jiných lidí.

Nebo když si třeba pozvete domu opraváře na pračku, tak mu kecáte do práce, např. jak se v ruce správně drží šroubovák ?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Mixmousi, tak fotéčky se ti tedy povedly, klobouka dolů smekám před zlíchovskou partou, když vezmu v potaz že ta BS 200 když ji přitáhli vypadala jako šrot.A udělali z ní opravdu moc pěknou mašinku.Holt kdo umí, umí a kdo neumí sedí na kovadlině a hryže kladivo.No a diskutéři nad JHMD - každej má občas den "blbec" ne? Hlavní myslím je, že ta trať funguje a navíc jezdí na nía další prý přibude.A ještě důležitější je že když už se tedy něco pokazilo ba přímo rozbilo, že bude provedena oprava a mašina bude jezdit dál.Neodstaví se a nebude z ní pomník a to je jak má být.
Ad Potkan: děkuji za odpověď na dotaz
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářskej : děkuji, děkuji. Ke zlíchovské páře : to je vidět, že svoji práci umění odvést poctivě, za celý víkend neměla žádný problém. Už aby takhle opravili naši Kačku... motorová Myš
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 16:18:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co kdybychom zanechali škorpení, vrátili se k počátku naší diskuse a podívali se na problém konstruktivně a bez emocí. Chtěl bych se zeptat, jak si našinec, který má zájem o historickou železnici, může řádnou cestou (bez shánění informací po straně) pořídit snímky historické soupravy a případně se s ní i svézt ? Je mi jasné, že taková věc něco stojí a považuji za férové, že se za to musí zaplatit. Jediná oficiální cesta, kterou jsem na webu JHMD našel, je fotovlak na objednávku, ale to není pro jednotlivce finančně únosné. Může JHMD těmto lidem nějak vyjít vstříc ?
Očko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:38:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je právě to. Existuje oficiální cesta, a to je snad dostatečné, či ne? Neoficiální cesty vedou zpravidla do háje zelenýho. Znovu opakuji (ač je mi to žinantní, ale zřejmě platí, že opakování = matka moudrosti), že jsem se několika šotoakcí na JHMD účastnil, vždy si to zorganizovali čeští šotouši a vždy se jich sešlo dost, aby to zaplatili. Tak oč vám sakra jde?? Jistě, o soupravě si nerozhodujete sám - na druhou stranu jí taky sám neplatíte. A nakonec od konce sezóny 04 jezdí veřejné parní vlaky JHMD bez Balmů. Ten maďar (tuším Ba/u 477) je sice čtyřosý, ale podle mého názoru do soupravy docela sekne. Opět musím opakovat - přečtěte si ročenku Dráhy.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 19:34:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oficiální cesta stojí v nejlevnější variantě asi 25 tisíc. Myslím si, že na jednoho neorganizovaného šotouše to je docela dost. O tom, že čeští šotouši něco organizují, se člověk dozvídá těmi zmíněnými postranními neoficiálními cestami a často se zpožděním. Myslím, že tady by ve vlastním zájmu JHMD mohl vyjít neorganizovaným vstříc. Druhá věc jsou pravidelné vlaky. Souprava vedená Resitou a obsahující plechový podvozkový vůz je jistě užitečná pro řadu návštěvníků, kterým jde jen o to, aby to vepředu kouřilo. Ale asi nejsem sám, kdo se rád přijede podívat na U 37 a historickou soupravu napodobující starou dobu. Kdyby se na webu JHMD dalo zjistit, kdy je tahle mašina zatopená a na kterém vlaku pojede, uvítalo by to jistě víc lidí, než já sám. Přitom by to JHMD nestálo moc peněz, protože zveřejnění doplňující informace na webu je v podstatě zadarmo.
fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.204.63
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 20:09:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane zmar Vy ste fakt ňákej divnej!
Tak si sežeňte dalších 24 fotičů zorganizujte si je a máte to každej za tiskara, to počítaj děti v 1.třídě základky jestle se nepletu! A 1000,- je běžná cena za parní fotoakci.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 20:12:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tisícikorunou problém nemám. Ale s těmi 24 dalšími fotiči to už není tak jednoduché. Když to už někdo organizuje, tak informaci zveřejní na své stránce a ne na stránkách JHMD. Přitom našinec to logicky bude hledat právě tam a nikde jinde. Co je na tom divného ?
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 23:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega Zmar volá šotouše ze všech končin naší vlasti, aby se s ním spojili ve věci vypravení šotovlaku na JHMD
Při celkovém počtu 25 šotoušů je cena jen 1000,- Kč na šotouše.
Využijte této akční nabídky , která se již nemusí opakovat
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 06:50:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar: pokud se vám povede sehnat těch 24 dalších šotoušíků,kteří vám pomohou oním doplatkem a vy nebo někdo jiný váš fotovlak zveřejní na kterémkoliv webu,tak počítejte,že Vám tam přijede dalších nejméně 20 šotoušíků,ale už bez toho tiskara.....
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 07:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se na webu JHMD dalo zjistit, kdy je tahle mašina zatopená a na kterém vlaku pojede, uvítalo by to jistě víc lidí, než já sám.

Ano - a pak by je asi třeba nenapadlo si koupit u JHMD kolektivní s vybranou soupravou.

PS: Zaj již bylo řečeno- kupte si tu Ročenku a trochu se po přečtení zamyslete.
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 08:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zmar: Ja to teda nikdy nezkousel, ale myslim si, ze pokud si objednam a zaplatim sotovlak a reknu: "hele, pane Satavo, zverejnete prosim tuhle jizdu na Vasich strankach" tak to nejspis udela a jsem si jist, ze za to nebude chtit ani priplatek. Jenze to mu nejspis jeste jikdo nerekl (pochopitelne).
Tak ze bud si jizdu objednam (sam nebo s 24 dalsima) a pak rozhoduju, komu o tom reknu, a nebo mi nezbyde nez hledat ty postranni cesticky a cekat. Totez plati o razeni vlaku.
D.K.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:49:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde mi o něco trochu jiného. Když začnu organizovat fotovlak, tak rychle skončím na tom, že budu mít málo lidí pro rozumné rozložení ceny. Takže fotovlak se pak třeba vůbec nemusí konat. A přitom je to vlastně veřejná akce určená pro kohokoli, kdo se přihlásí a zaplatí. Tím organizováním veřejné jízdy vlastně svým způsobem supluji práci JHMD. Zatímco kdyby se na organizování spolupodílely JHMD (stačilo by zajištěním publicity na jejich standardních místech a uvedením jízdy v jízdním řádu parních jízd), tak by se snadněji shromážďoval potřebný počet lidí - akce by měla větší naději na realizaci a také lepší cenu na jednoho platícího. Já vím, že okolo bude mnoho neplatících. Ale atraktivita akce pro platící se dá zvýšit tím, že se zařadí fotozastávky a opakované průjezdy i v místech po silnici obtížně dostupných.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar:
když začnu organizovat fotovlak, tak rychle skončím na tom, že budu mít málo lidí pro rozumné rozložení ceny

To je holt riziko každého "podniku". Když nebude dost lidí, tak se nikam nepojede. Pro jejich sehnání buď zvolíte formu veřejné prezantace předem nebo to budete "potichu" šířit po kamarádech a známých. To si ovšem můžete dovolit až v okamžiku, kdy máte dostatek kontaktů na solidní lidi, ochotných si za něco "extra" připlatit. Jinak se musíte smířit s tím, že čím větší publicitu tomu dáte (aby jste měl větší šanci, že se lidi nasbírají), tím taky dorazí víc "neplatičů". Vysloveně ututlat asi v dnešní době nejde už nic (i když vyjímky se možná ještě najdou).

(Příspěvek editován uživatelem jena května 03, 2006)
Očko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 19:20:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zřejmě pomalu ale jistě blížíme k jádru pudla. Fotovlak je drahý, a aby si ho správný český socka šotouš vyfotil, chce, aby ho vypravila dráha (chápejme, lhostejno zda JHMD, ČD, ZSSK nebo ČHŽ) na své podnikatelské riziko, zveřejnila v JŘ a na všech webech a pak čekala, jestli se najde takový naivista, který přispěje na jeho jízdu. Výsledek lze snadno odhadnout: pět platících naivistů ve vlaku a stádo fotičů v hustých řadách kolem trati. Na šotofórech se pak dočteme, jak byla akce na hovno, protože lokomotiva kouřila málo (moc), svítila (nesvítila), v soupravě byl a neměl být (nebyl a měl být) vůz X/u 9999, slunce zašlo za fotomrak a vůbec to mělo být zorganizováno jinak. Můžete mi někdo smysluplně vysvětlit, proč by to měl profi drážní podnik dělat? A to nemluvím o tom, že existující nabídka JHMD na vlak podle šotopřání je podle mě naprosto nadstandardní. Zvlášť na trati, kde jezdí pára skoro pravidelně.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 19:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Očko: mám naprosto stejný názor i zkušenost, rozlučkový parní šotofotovlak Přibyslav - Sázava (sobotní jízda) jel víceméně jen díky sponzorům, v den uzávěrky přihlášek měl Honza Petrás přihlášených pár lidí, zbytek se hlásil a platil téměř při odjezdu. I přes to nebyl počet lidí "minimální stanovený" . Cena byla 780,- Kč, což je sice (pro nás socky :-))) ) dost, ale ne zas tak moc, vzhledem k tomu, že to mělo být opravdu naposledy. Samozřejmě bylo dost neplatících, kteří postávali na všech možných i nemožných místech a točili a fotili jako o život. Opravdu se tomu nedá vyhnout. Stejně tak si pomaličku lámu hlavu, jak tohle budeme řešit u nás v Kolíně, až přijde čas. Jedna možnost je "označkovat" si platící šotoušíky nějakým velkým barevným odznakem . motorová Myš
sabatier
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.231
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 21:49:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, a co problem s neplatiacimi sotousmi okolo trate vyriesit tak ako pri lepsich sportovych podujatiach. na pozemkoch okolo trate (pripadne aj po dohode s vlastnikmi okolitych pozemkov) pocas roznych specialnych jazd vykolitkovat a ohradit oblasti s najlepsimi fotoflekmi a vstup do tychto priestorov by bol spoplatneny, pripadne na VIP kartu, ktoru nedostane hocikto.... :-D trzby by to sice sotva zvysilo, ale aspon by boli prispevky na web forach zabavnejsie :-)
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 22:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neplatících šotoušů se najde velmi mnoho,tedy pokud si akci objednají češi.Pokud si vlak objednají šotouši ze zahraničí,tak po trati nenajdete šotouše,maximálně náhodného šotouše fotící pravidelné vlaky.Třeba když jela 11.3. pára v osoblaze pro němce,nepotkali jsme po cestě žádného šotouše.Takže je to jen o tom jak se to dokáže ututlat.
Jinak v rakousku to dělaj tak,že po nádraží pobíhá člověk s kasičkou a pokud vidí někoho jak fotí,tak k němu přijde a musí zaplatit,jinak musí smazat fotku.Ikdyž tohle na trati asi moc nejde.
S pozdravem Rodny
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 22:40:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v rakousku to dělaj tak,že po nádraží pobíhá člověk s kasičkou a pokud vidí někoho jak fotí,tak k němu přijde a musí zaplatit,jinak musí smazat fotku.
No vidím, že blbost kvete v každé zemi (zajímavé spíše právně )
Ad zmar: zkuste Váš názor napsat JHMD a pak zde zveřejněte odpověď, nářkem tady nic nevyřešíte.
Ad ostatní: JHMD nemá zájem o daný segment zákazníků - fotiče a spol. Kdo se s tím nedokáže smířit, nechť jde jinam (nebo spíše do ...?). Ale proč Zmarovi bráníte v kritice tohoto nezájmu? Tady přece nešlo o "fotovlak" se zastávkami na každé mezi dle přání fotošílence, ale o informaci, že zrovna tehdy pojede klasická souprava a Účko.
PS: nejlepší zřídit cenzora, který bude hodnotit, kdo jaké měl oprávnění fotit kolem tratě. Co to tu vlastně řešíte?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 22:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rodny: po nádraží pobíhá člověk s kasičkou a pokud vidí někoho jak fotí,tak k němu přijde a musí zaplatit,jinak musí smazat fotku - docela by mě zajímalo, jak by mi tu fotku z filmu smazávali - zmizíkem? :-) Mimochodem už dvakrát (možná třikrát) jsem se ocitl na akci "pro platící" aniž bych o tom věděl (v té době jsem ještě neměl o internetu ani zdání). Byl jsem fotografovat pravidelný provoz a mezi tím tam jel i vlak vypravený platícími účastníky. Takže ne každý kdo se tam objeví je jen parazit, občas k tomu člověk přijde jak slepý k houslým.
ICQ -> 21 65 33 068
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však na sobotní šotojízdě na Sázavě bylo o neplatící příživníky postaráno. Platící byli pro odlišení označeni smuteční stuhou "Vzpomínáme" a neplatičům vysvětlila princip placeného fotovlaku uniformovaná hlídka OSOŽ s vlčákem - viz Myšákovi stránky http://fotomysak.bloudil.cz/data/cz/fotogalerie/kupa001/zeleznice/kpkv_3/10.jpg
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

občas k tomu člověk přijde jak slepý k houslým

trochu OT - nepíše se to náhodou s měkkým "í"? Jak se vlastně "housle" skloňují, jakého jsou rodu? Ten housle, ta housle ani to housle mi nějak neštymuje...
"Ty housle" podle "ty růže"?
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 00:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motorový myš z mixéru - nechceš se někdy podívat k nám na naši alma mater pardubicensis, "kluci ze Sázavy" (tj. zejm. Figura, Yetti a Kapacita, příp. i PAN Strojvedoucí Barták za pacifisty posázavské) chtějí přemítání "diových positivů" právě z těchle akcí...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 08:34:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmouses: Az prijde "ta doba", bud klidny, ze budes mit na starosti uplne jine problemy. U nas mame zatim zkusenosti jen s motorovym provozem ale i tak to nekdy vede k prinejmensim usmevnym situacim. A nekdy, to by na vzal .
David
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 08:43:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když píši, že by měla dráha (třeba JHMD) veřejný fotovlak spoluorganizovat, nemyslím tím, že by měla nést podnikatelské riziko. Když se u vlaku uvede podmínka, že se pojede jen pokud se sejde xx platících účastníků, tak se riziko zredukuje na minimum. Přitom pro nábor platících účastníků na takový vlak jsou nejvhodnější právě ty oficiální stránky dráhy, protože jakákoli jiná privátní osoba nemá takovou možnost propagace jako zavedený a známý podnik. Klidně by dráha mohla uzavřít dohodu s externím pořadatelem, že ona mu bude dohazovat klienty a on si zase u dráhy bude pro dohozené klienty objednávat jízdu za normálních komerčních podmínek. Taková spolupráce může být výhodná pro všechny zůčastněné - klienti i pořadatel budou mít jízdu podle svého gusta a dráha zase bude mít o jednu komerční jizdu navíc.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 08:53:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se tu na počátku psalo o tom, proč (ne)publikovat informaci o přípřeži na výročním vlaku. Jeden argument byl, že taková informace nezíská žádné platící účastníky pro JHMD. Souhlasím s tím, že ten, kdo si dvojhlavý vlak bude chtít vyfotit, nemůže zároveň tím vlakem jet (a chápu to - o případnou fotozastávku by měl zájem jen malý zlomek cestujících, zatímco pro ostatní by to bylo nudné zdržování). Na druhou stranu si myslím, že jednak zveřejnění takové informace vůbec nic nestojí. Dále je dost pravděpodobné, že někteří z okolostojících šotičů se při příležitosti návštěvy JHMD svezou pravidelných vlakem (a to také znamená aspoň nějaké peníze). A také bych nezapomínal na to, že tímhle způsobem se ve fanklubu udržuje vztah ke dráze a ten se projeví v budoucnu při účasti na dalších jízdách. Tohle se dá obtížně vyjadřovat čisly jako náklady a zisk, ale pro dlouhodobý podnikatelský záměr to je také významné (tím spíš, že to opravdu téměř nic nestojí).
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 10:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bureš,kdyby sis přečetl celý příspěvek,tak by sis všiml že někdy se stane že se někdo připlete k akci.njn,jde vidět že většina čte jen to co chce =/
S pozdravem Rodny
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.194.191
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 12:47:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Zmar: Ano dopravce může na internetu nebo v JŘ zveřejnit pravidelné fotoflaky pro fotozájemce (normální cestující s dětmi(a těch je většina!!!!!) prodloužení jízdní doby v řádu desítek minut nemůže akceptovat). Uzávěrka zaplacených přihlášek však musí být nejpozději do dne před plánovanou jízdou, protože pára není motor a nenastartujete jí za 10 minut. Dosavadní skušenosti všech, kteří fotovlaky pořádaly nasvědčují tomu, že by takovýto pravidelný parní fotovlak nikdy nevyjel. Musíte pochopit, že segment železničních hobistů (patřím mezi ně) je z finančního hlediska zajímavý (mluvím o zaplacení přímých nákladů na jízdu a ne o zisku, z kterého se hradí opravy vozidel) pokud se jedná o vyjímečnou jízdu na trati, kam se historické vozidlo podívá jednou za 5 - 10 let při výročí. Pokud u JHMD jezdí pára o prázdninách celý týden, musí své snažení na poli marketingu zaměřit efektivním směrem k mase potencionálních zákazníků - ze zisků za jízdné při jejich návštěvě se potom hradí opravy historických vozidel. Jedna, dvě nebo tři objednané fotojízdy je bohužel nevytrhnou. Zato si mi fotiči můžeme za velice slušných podmínek objednat fotovlak dle našeho přání třeba na podzim nebo na jaře, kdy je příroda jako kulisa k páře zcela ideální. A díky tomu, jak to na jihu vedou si můžeme vybrat ze dvou, v budoucnu možná ze tří až čtyř parních lokomotiv. Všechno se dá dělat lépe, což platí i pro JHMD, já sám si však neumím představit jak lépe by to měli vést. Konec konců musí svou činností uživit X vozidel a šedesát lidí. Prostě se nemůžou chovat jako parta nadšenců, která se stará o Hurvínka (i to není legrace, viď Pavle R. z Plzně!)
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.194.191
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 12:58:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. M. Kunt: Já osobně se nesnažím Zmarovi bránit v jeho kritice, spíš se snažím vysvětlit, proč některé věci bohužel nemůžou fungovat, jak by chtěl. Souhlasím s tím, aby poslal dotaz na JHMD. Ostatně si nemyslím, že JHMD nemají o tento segment zákazníků zájem o čemž svědčí možnost objednávky fotovlaku včetně fotohaltů dle vlastního přání. viz. stránky JHMD - parní vlaky na objednávku: http://www.jhmd.cz/steam02c.htm
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 15:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_k : jsem pro, jen jde o to, že mám fotky pouze v elektronické podobě, ani diáky, ani papíry. Bylo by to finančně neúnosné. Pokud s tímhle nebude problém, můžeme se dohodnout a přijedu, prohlídneme, podebatujeme, a tak . Chápu-li to správně, pak je to v hlavním městě perníku .

Ad David_Barbora : je mi to jasný, proto se snažím projet co nejvíc akcí a sbírat zkušenosti. Ty se koupit nedají . motorová Myš
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 16:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viky: Omlouvám se za hrubku, stydím se :-)
ICQ -> 21 65 33 068
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:47:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná kdyby se fotovlak pojal tak, jako v Sázavě - platící účastníci by byli označkováni a neplatící by museli pryč z fotofleků, tak by se dala akce finančně zvládnout. Pro platící by se daly zařadit špeky, které se normálně nedají vidět. Třeba setkání U 37 a U 47 (já vím, že nemůže topit, ale kouř pro fotografy se dá imitovat) nebo posun s nákladními vozy v některé stanici. Potom by se třeba sehnal dostatek platících. V každém případě já bych se na takovou akci přihlásil bez váhání, kdyby někdo takovou věc zveřejnil.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš - není třeba se omlouvat. Ani já jsem si chvilku nebyl jistý, jak to vlastně s tím skloňováním houslí je .
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(já vím, že nemůže topit, ale kouř pro fotografy se dá imitovat) - pořád tak nějak nechápu, jaký smysl má takováhle fotka pro fotografy. Dokázal by mi to někdo vysvětlit? To nemyslím nějak vyčítavě, jen jsem to doteď prostě nepochopil :-)

Viky: Je, protože se stydím.
ICQ -> 21 65 33 068
sabatier
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.231
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:59:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmm, prave som si pozrel web jhmd, a zistil som milu vec. zatial co vy sa tu hadate ci jhmd na sotouse kasle alebo nie, tak jhmd (myslim si ze hlavne pre nich) chysta fotosutaz: http://www.jhmd.cz/docs/100let-fotosoutez.pdf . Tak poslite fotky a ked budete na stupni vitazov, urcite by aj nejaka ziadost o informacie o zaujimavych okamihoch na trati bola vypocuta ;) ked ukazete ze fotit skutocne viete, budu vas volat, ved dnes je otazkou reklamy mat vyborne fotky, ktore prilakaju aj dalsich. ale myslim ze daleko zaujimavejsie a aj pre buducnost podstatnejsie je zachytit zivot na jhmd taky aky je, aj s balm-ami a turistami, a nie ho len nejak idealne simulovat dymiacou nepojazdnou masinou, ktoru si z rovnakeho uhla cvakne stado fotkychtivych sialencov :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 23:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšák - jo, to je v pohodě, my už na zeď taky vrháme diabetická pozitiva pouze z noutbůku, takže není třeba se strachovat (imho proto je tento sqělý zwyřecí výraz v uvozovkách). Až se to bude konat, dám nějak vědět.

Sorry všem ostatním za mírné OT.
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 15:20:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: to se těžko popisuje. Jaký má vlastně význam, že si vyfotím nějakou mašinu ? Nebo si ji poslechnu když právě bafá do kopce a je slyšet, jak dupe ze všech sil ? To je věc citu a rozumně se to asi nedá vysvětlit. On "nepostižený" člověk často nerozumí ani tomu, proč máme rádi železnici. Myslím, že fotky historických vozidel, které si dnes pořizujeme, nemají dokumentační hodnotu, ale nám se líbí :-).
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.194.191
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 15:35:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomhle musím souhlasit se Zmarem, taky nedokážu zcela pochopit proč, ale je to tak. Někdy ani nemám chuť fotit - poslouchám, koukám se a užívám si! Je pravda, že k tomu mi stačí třeba i pravidelný parní vlak JHMD - ono čim více substrátové zátěže, tím více nezapomenutelných parních efektů....
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 16:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_k : fajn, pošli mi včas mail, ať neblokujeme diskuzi soukromýma věcma .

MaS a Zmar - píšete mi z duše... motorová Myš
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 17:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. šotovlak:
Vůbec nechápu, co tady pořád řešíte?
Zejména mi vadí nesmyslné sousloví typu "neplatící šotouš", "neplatící vyhnat z fotofleků". Jak to mám chápat?
Neplatící šotouš bude jedině ten, který se tím vlakem veze, ale nezaplatí. K druhému bych řekl to, že takovou hloupost jsem zde už dlouho nečetl.
Já se zúčastnil fotoakce M240.0113 po jihu Moravy (je rok) a je moc zajímavé, že se tam žádný neplatící nevyskytl. Všichni vstupenku "na palubu" singrovky měli ve formě předem zaplaceného jízdného (naprosto špatně označováno jako fotopas). Lidé, kteří to honili autem snad nelze nic zazlívat, vzhledem k tomu, že se ničeho nekalého nedopustili. O to nejlepší stejně přišli.

P.S. Já se těchto akcí obvykle nezúčastňuji, protože mě zajímá především pravidelný provoz, ale nedalo mi to nereagovat na nesmysly výše napsané.
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026:
Na singrovce jsem byl taky,a je zajímavé že jsem neviděl nikoho kolem trati(asi to bylo tím počasím) a musím říct že to focení bylo jen doprovodná záležitost,nejlepší to stejně bylo uvnitř motoráku,ta možnost popovídat si a poznat nové lidi,to je to nejlepší na šotoakcích
P.S.:Sorry za OT
S pozdravem Rodny
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add 830026: Ono je to těžké ... ale vem si to takhle: když si zaplatíš -jistě finančně náročné- vypravení páry s pár vagónky a pak si někdo neznámý "užívá" z Tvých peněz, tak je to k nasr..í!
Loni jsem se zůčastnil jedné jízdy "na čtyřkoláku" a kdyby se na sklách a "fotoflecích" podél trati vybíral "schotopoplatek" tak by už ani cestující nemusli platit jízdenky, protože by celou jízdu zaplatili "fotiči" podél kolejí!!!

Add VŠICHNI: Mě příjde, že tato diskuze již dávno nepatří do diskuze o "úzkých".

Můj názor nevyjadřuje stanovisko žádného úzkorozchodného spolku v ČR!
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: Každopádně je to nefér a neslušné vůči těm, kteří platí. Nebo Vás by snad netrápilo svědomí?

Zmar: Já vím, těžko se to popisuje, ale chtěl jsem to aspoň trochu pochopit, co k těmhle "inscenovaným" focením vede ostatní.
ICQ -> 21 65 33 068
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 23:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rodny: Já byl na singrovce v sobotu, a to bylo ještě hezké počasí . Atmosféra v "bufetovém oddíle " nebo na stanovišti byla nezapomenutelná.

Nádržák: K nasr. to možná pro někoho je, ale mě to opravdu tolik nevadí. Nevím pořád, proč tady všechny stále napadá nějaké placení fotičů podél kolejí. Ten, kdo to platí, tak platí jedině jízdné+program, ne focení! Vždyť je to právně naprostý nesmysl.

Bureš: Mě by trápilo, ale jen opravdu málo.
Já ale takové věci nemám zapotřebí dělat. Mě zajímá pravidelný provoz = např. Viseu nebo Zittau (parní a úzké) a jinak samozřejmě normálněrozchodné motory (občas i něco jiného) po celé Evropě.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 00:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten, kdo to platí, tak platí jedině jízdné+program, ne focení!

A co když je hlavním programem pro platící focení???

A ještě jedna otázka - parta nadšenců si domluví (a zaplatí) jízdu motorového krychlíku
M262.0045+Bix+Bix+M262.0005 (což nebude v dohledné době nereálné) a vyrazí po nějaké atraktivní trase s kupou foto a videozastávek. Vám nebude vůbec přinejmenším blbé ten vlak nahánět autem a nepřispět na jízdu vlaku (páč bez příspěvků účastníků by nejelo vůbec nic) ani kačku??
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 00:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, ja nevim, ale tato diskuze se snad tyka uzkorozchodnych drah a ne nejakych "šotouš" problemu s placenim fotografii pro soukromou samohanu! Nechte prosim tento kanal pro "normalni" lidi...
Motorova Mysko, vy snad nemate u Vas nic noveho?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 06:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme, ale protože je to moc nové, tak s tím vylezu až zkraje týdne, abych Vám způsobil trošku toho napnelismu . motorová Myš
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 11:12:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šoto foto: http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_17bond.htm
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 19:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: o uzkorozchodce v Zittau byl moc hezký dokument na BAHN TV. opravdu povedený
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 21:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add VŠICHNI: Dovoluji si Vás opět upozornit, že tato Vaše diskuze JIŽ DÁVNO NEPATŘÍ DO DISKUZE O "ÚZKÝCH"
Diskuze SCHOTOUSCH nový živočišný druh je někde jinde

Můj názor nevyjadřuje stanovisko žádného úzkorozchodného spolku v ČR!
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 12:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nádrž: dle mého se ta diskuze započala týkajíc se jedné úzkorozchodné železnice, tož sem trošku patří a navíc už se diskutuje i o jiném, tož nešil.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 12:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když jsem u toho,(teda zrovna u počítače) možná zde bude někdo vědět jakými injektory se osazovaly BS 80??V literatuře jsou trošku rozpory mezi sacími a nesacími, bohužel literatura již mám se zmiňuje jen o průmyslových lokomotivách nespecifikujíc rozchod..

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace