K-report
 

Archive through 18.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archive through 18.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se pana Zdepa zeptat, jestli bude přítomen na zahájení sezóny.
Váš Nádražák
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kovarmirek: To je prave ta c.1 z Cogwelova seznamu. Predtim tam byly dve (c.1 a c.4).
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad malej nádražák - jak říkal můj děda - kdo je zvědavej bude brzo starej
zbytečně plníš diskuzi na jiné téma, když máš vnitropodnikovou elektronickou poštu
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nádražák - A máš to
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:35:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
ad D_k:
Zanášíš do toho trošku zmatek. Lokomotivy č.1 ex Králův Dvůr a č.4 ex Mladějov, se v Mladějově nikdy nepotkaly, protože tam byly v různé době. Lokomotiva č. 4 ex KD v Mladějově nikdy nebyla, ale byla tam loko č.16 ex KD, která tam jezdila od roku 2001 do roku 2004.
Ještě malé doplnění k té bývalé královodvorské jedničce. Je to lokomotiva trchu netypická, protože má trochu kratší rám a tím pádem i méně prostoru v kabině. Kotel je velice zachovalý, asi po opravě, a má nepůvodní pecní dvířka. Lokomotiva stávala opravdu v Ekotechnickém muzeu, ale po povodních v roce myslím 2002, kdy byla zatopená a potom vyčištěná a nakonzervovaná (za naší drobné pomoci), ji soukromý majitel zapůjčil do Mladějova, kde se počítá s jejím zprovozněním. A jen tak mimochodem, tato lokomotiva si dokonce při pražských povodních zajezdila! Voda ji tlačila pár metrů, až sjela z koleje.

Mám pro vás všechny ale taky jednu dobrou zprávu. Lokomotiva POLDI DH120, o které v této diskusi byla zmínka dne 16.3. unikla o vlásek sešrotování a už stojí v Mladějově.
Tak se na ni přijeďte někdy podívat.
Jiří Bednář
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 19:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá fotka z Pionýrské dráhy v Plzni:
http://railways.id.ru/stat/plizen.jpg
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 17:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: díky.Někde jsem se dočetl že lom fungoval ještě v 70.letech.Fungovala v té době i drážka ?

Včera jsem se byl podívat v Hrobu (u Teplic,na trati 135 Most-Moldava v K.h).Ještě před deseti lety tam fungovala velká textilka Benar,nyní jsou již budovy opuštěny a postupně rozkrádány.V jedné budově (ve ktaré jsem se byl podívat) jsou sporé zbytky jakési úzké kolejové dopravy.Tomu by nasvědčoval i poměrně velký terénní rozdíl mezi skladištěm u vlečky (už pár let vytrhané) a smotným závodem.
Nevíte tedy něco o existenci,resp. neexistenci úzkokolejné dopravy v tomto závodě ? Díky
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 21:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Orlí spár - lom Slánská hora je veden i v seznamu lomů které v 60.letech patřily silničářům, ale je to jen seznam míst kde jsou lomy (žádná technická data)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 08:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Plzeň- Fotka vcelku známá, snad škodovácká firemní. Jinak jsem se byl včera podívat u plzeňské ZOO a co nevidí oko mé poloslepé. Mezi bývalou zastávkou ZOO, hlavní brána a smyčkou je těleso trati prakticky zlikvidováno buldozerem a upraveno do podoby provizorního blátivého parkoviště. Nástupiště s frakmenty z dob provozu (zbytek telefonního sloupu se skříňkou na telefon), bylo také zlikvidováno.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 09:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J.B. a KovarMirek:
Nemyslel jsem Mladejovskou "4" a ne v Mladejove. Odpovidal jsem na stav BS-ek v Ekocistirne v Bubenci. Tam byly prevezeny c.1 a c.4 z Kralova Dvora, "4" sla do Zlonic a "1" pozdeji na Mladejov. Mezitim se po Praze (Bubenec, Holesovice, Krc, Zlichov) pohybovala treti BS-ka "15" rovnez z Kralova Dvora (KŽ), ktera zatim skoncila v Jaromeri.
D.K.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 10:52:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby těch zmatků nebylo málo (znalci se ale vyznají) tak Mladějovská BS-80 č.4 (ČKD 2992/1951) bylo už druhé obsazení tohoto inventárního čísla v Mladějově. Původní mladějovská "4" byla dvouspřežka O&K, starší než dráha sama, vhodnější spíše pro stavební drážky, na které byla za hosp. krize poč. 30. let odprodána a na kterých také po válce dosloužila.
Ta novější čtyřka (BS-80) sloužila v Mladějově v 60. letech minulého století, ale nebyli tam s ní přiliš spokojeni. Konce pravidelného provozu se dočkaly starší stroje, konstruované speciálně pro Mladějov (č.1 na bázi typu RIIIc + č.5 zcela unikátní). Ta BS-80 byla po delším odstavení v Mladějově ještě za socialismu instalována coby pomník v Bratislavě-Rači.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 11:14:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad D_k, 3.4., 9.16.35 hod: Ta Tebou zmiňovaná další BS-80 č.4 (ČKD 3190/1951) nepochází z Králova Dvora, ale z Horní Břízy (severně od Plzně), kde také stála několik let na pomníku. Také by měla mít rozchod 640 mm, ne 650 mm jako v KŽ. Souhlasí, že přes Prahu-Bubeneč (ČOV) se dostala do Zlonic.
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 12:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem ale zmatkar! Ono je to s tema BS-kama dost zamotane, jak putuji sem tam. Navic je potiz s temi cisly, ze se ciselne rady ruznych zavodu a provozovatelu prekryvaji a pak vznikaji nedorozumeni. Jedinou jistotou asi zustavaji vyrobni cisla, i kdyz i ta se mohou diky ruznym prestavbam pekne pomichat...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 12:42:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošetilý nápad: Co takhle přestavět nějakou BS-80 (ne NTM) na lokomotivu s přívěsným tendrem? Odlehčila by se tím zadní náprava, zvětšily by se zásoby uhlí a vody. Nutná by také byla nová, prostornější budka, aby se do ní vešly "silné osobnosti" našeho současného úzkokolejného železničního podnikání.
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 12:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to by z toho byl pěknej paskvil a ne lokomotiva. A navíc bys tím neodtranil neduhy které se o tomto typu loko říkají jako je vysoko položený kotel a tím i těžiště. A navíc dž přeneseš zásoby vody z rámu do tendru tak se tito těžiště posune ještě víc nahohu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 13:06:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byl momentální pošetilý nápad. Vhodné hnací vozidlo pro trať u Kolína (Sendražice - Býchory) je zde: http://dampflokwerk.de/deutsch/dbgaratt.htm Indikovaný výkon 550 koní, max. rychlost 40 km/hod, váha ve službě 62,5 tun. Ta by si s těžkými vagony z muniční továrny v Poličce hravě pradila. Akorát ten rozchod 610 mm by to chtělo drobet upravit. Ostatně - Welsh Highland Railway (GB) si tyto stroje také pořídila pro očekávané těžké osobní vlaky v atraktivní krajině.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 13:21:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší fotky odtamtud např.: www.bangor.ac.uk/ml/whr/2001/143-160601-3.jpg www.bangor.ac.uk/ml/whr/2000/143-270800-1.jpg a jiné.
kovář mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 14:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda Cogu, myslím že 62,5 tun je na úzkokolejku trochu moc těžká váha.Výkonem je to teda dílo, sedm BS 80 naráz.Aaaaaasi se na ty stránky kouknu, co to je za stroj
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 14:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem juknul.No nevím, asi by se s tím "vodojemem" před dýmnicí ta mašina v čechách vyjímala dost neskutečně.Jak to vypadá tak tam mají opravdu festovné kolejetakový mají možná v naší drahé vlasti jen na koridóruale jinak hezká mašinka
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 14:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Historicky první transport cukrové třtiny na vagónech vyrobených plzeňskou Škodovkou a místo do Egypta dodaných do muničky v Poličce se uskutečnil 2.4.2006 v odpoledních hodinách na dráze ve Skanzenu Solvayovy lomy.
Přepravováno bylo 0.8 kg cukrové třtiny (správně Cukrovník lékařský, Saccharum officinarum L.) původem z plantáže východně od města Luxor, Egypt. Omezené množství přepravovaného substrátu bylo dáno nepochopením ze strany leteckého dopravce, který odmítl přepravit celou soupravu naložených vozů, kterážto by jistě byla z fotografického hlediska mnohem zajímavější.
K dopravě byly použity dva vozy ex. Polička (jeden s brzdou, druhý bez brzdy), ve skanzenu přezdívaných "Asuány", tažených lokomotivou č.14 (BN30R). Celá akce trvala asi 20 minut a byla přerušena příchodem prudkého přívalového deště.
D.K.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 14:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kim: no a co kdyby se dalo třetí soukolí pod budku a trochu protáhl vzadu uhlák??Prý jsou BS vrtošivé a vrtí se na kolejích,tím by se to možná odstranilo???Vodojem v rámu se asi moc posunout nedá.A byla by "nová" C úzkorozchodná.Ono by to stálo za pokus ale kde vzít pokusnou loko???Nebylo by od věci to nejprve udělat jako model jak by to vypadalo.Nejsu ale modelář a nestavím "vláčky" a kolejiště
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 16:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Vás tady všechny zdravím. Na začátek připomínám, že máme na prodej (event. výměnu za něco) blok motoru 6 Š 110 s část. výbavou ve velmi dobrém stavu. Fotky a další info u nás na webu. Pak mám velkou prosbu - ví někdo ze zde přítomné odborné veřejnosti, kde se toulají další stroje BND 30? Foto zde - http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie&fg=08
Děkuji předem i zadem motorová Myš
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tihle by měli o váš "motor" určitě zájem a dají za to cca 3000kč
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kim : To rád věřím, jenže neradi bychom se řadili po bok těch, kteří volí tuhle variantu až jako první . Vyhodit ho můžeme vždycky, ale chci, aby si ještě někde zablafal, vláček potahal, nebo tak motorová Myš
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To si vážně myslíš že to někdo koupí když jste z toho obrali všechy použitelné díly k ostatním motorům S110!!! Nebuď najivní
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo ví, alespoň budeme mít klidný svědomí, že jsme to zkusili. No a ty "použitelný " díly skončily zčásti ve šrotu, jelikož měl ten motor chycenej vršek. Spodek je kupodivu ve výborným stavu. motorová Myš
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 19:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no musím s Kimem souhlasit, že pokud jste odebrali všechny použitelné součásti (hlavy, písty, vložky, vstřiky,..) tak se zbytek opravdu hodí už jen do šrotu. a ani bych nepočítal do 3000 ale méně. vždyť je vlastně ekologický odpad - od oleje. před několika lety jsme něco podobného udělaly na parapleti a musím konstatovat, že i když jsou u nás v lomu 2 loko Deutz ze Zlivi, které mají 6S110 tak toho nelituju. jen pro informaci, zavolejte si do hořovic co stojí nové náhradní díly a padnete na zadek
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 19:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa:A přes to všechno, dokud nezačne překážet, budeme to zkoušet. Když už máte tyhle motory - co to zgenerálkované vstřik. čerpadlo a chladič? Byl by zájem? Klika je taky v pořádku, no a blok si teda vyhodíme motorová Myš
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 22:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě musíme prodat aspoň něco...
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 09:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Mixmouses:To příště musíš uvést celou nabídku. Když napíšeš že jen blok motoru tak jsou reakce jaký jsou. Chladič bych možná koupil záleží na tom za kolik by byl.... Kdyžtak napiš na email.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 10:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmous: jednu BND 30 mají Zastávkáři na Zbýšově, ale mám dojem že nejezdí pro nějakou poruchu motoruje to mašina v důlní úpravě co nemá tak vysokou budku jako ta na obrázku z řepné drážky.Myslím že je třírychlostní s možností reverzu.
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 11:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmous: BND30 jakozto nejrozsirenejsi dulni masinu v CSSR maji snad v kazdem hornickem muzeu jako nepojizdny exponat. Par jich je okolo Ostravy (vykuchanych) jako poutace "Vitejte v Ostrave". Pojizdnou a skutecne provozovanou BND30 maji ve Starem Plzenci, na ostatnich malodrahach vetsinou postavaji jako exponaty.
DK
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 16:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad všichni: Díky za info k BND 30, opomněl jsem upřesnit, že hledám provozní stroje, takže zkusím ten Plzenec.

Ad Kim: V prvním příspěvku o motoru jsem psal "Fotky a další info u nás na webu", takže tam stačilo kouknout.... Cenu chladiče zjistím a dám vědět. motorová Myš
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 18:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BND 30 MPŽ ve Zbýšově byla na dole odstavena pro malý tlaky motoru, což se dá opravit a máme i náhradní motor. Zatím nás, ale oprava netrápí, protože využití lokomotivy v povrchové dopravě je kvůli výhledu na nic. Takže se případně bude opravovat jen na předváděcí jízdy, což je vzdálená budoucnost.
http://mpz.lib.vutbr.cz/?q=node/57
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 18:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pánové, ještě jednou děkuji za všechny příspěvky ohledně BND 30, problém je po konzultaci s pánem ze Starého Plzence a po vyzkoušení jeho doporučení vyřešen motorová Myš
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 22:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud jsi měl problém s řazením na 2.stupeň a obráceně, popř. jiný stupeň, tak se zeptej přímo a nemusíš volat do plzence, s nima jsme to řešily když si koupily svojí BND30 z kladenských dolů. řazení u BND30 je staronový problém, který se projevil až po záruční lhůtě a každý provozovatel ho řešil po svém
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 08:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na našich stránkách je ode dneška článek o drážce na Soumarském mostu, kdysi dávno vyšel v tištěné podobě.
Klub dráhařů - www.drahari.info
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 10:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo , jestli bude jezdit pára na Osoblažce, loni to bylo od 1.5? Letos jsem našel jednu jízdu v červnu,na jejich webu www.osoblažsko.com jsou aktuality od loňska.Budu poblíž začátkem května tak by se to hodilo.
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 13:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Mourekk:
Letošní první jízda na Osoblažce se uskuteční 24.6.2006 a pak se bude jezdit jako minulý rok každou sobotu a nejspíš i v neděli.Všechny informace budou včas vystaveny na webu
http://www.osoblazsko.com
A můžete se těšit na pár příjemných překvapení
S pozdravem Rodny
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 14:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a já tam budu v květnu, smůla.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 15:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa: To je fakt, ale myslím, že toho telefonátu nelituju. Ten problém s řazením stupňů je pro mě novinka (nevím o těchto strojích z provozního hlediska skoro nic), nám nešlo řadit směry při natočeným motoru, což je, jak to vypadá, úspěšná konstrukční vada, ale dá se obejít. Jinak zatím se mašinka chová velmi dobře, jízda je relativně klidná, jízdní stupně jdou lehce, motor chytí na druhý otočení. Doufám, že jí to vydrží . motorová Myš
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 16:06:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mixmouse: Docela by me zajimalo, jestli Vam poradili neco jineho, nez nenechavat smerovou paku v neutralni mezipoloze :-). Na Solvaych jsme resili podobny problem, ale nakonec jsme masinu pro neustale problemy s prevodovkou zaradili do kategorie "jezdi, ale nezastavuje" a jen ji ukazujeme :-).
David
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 16:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David Barbora: vezmu to od začátku - po přivezení stroje vůbec nešlo stroj startovat, pořád chtěl jet, ať se směrem nebo bez. Přijel šikovný převodovkář, rozdělal převodovku a zjistil přidřenou jednu spojku. Vyndali jsme hřídel se spojkama, pán si ji odvezl a zjistil ulomenou pacičku na vysunování spojky. Po opravě a montáži už nešlo "jen" řadit směry. Dostali jsme i "dobrou" radu, že se směry řadí kladivem. To už mě nadzvedlo a začal jsem se pídit, proč to převodovka dělá. Pán byl toho názoru, že výrobce neměl dělat spojky na každý kvalt zvlášť, protože se i při volnoběhu vinou větších hmot samovolně roztáčí, a skutečně, hřídel se dala zastavit rukou. No a pak jsem vznesl dotaz sem, pán z Plzence mi poradit startovat se zataženou brzdou a zařazeným směrem, a poté přehazovat směry rychlejším švihem. Včera jsem toto osobně vyzkoušel a jde to s trochou cviku bez problémů, lehce a hlavně bez násilí. Převodovka to ani nestihne zaregistrovat a už tam má jiný směr. No a vzhledem k robustnosti řadicího táhla ani nemám strach z poškození. Zlehka rozcvičit a jde to. Jo a aplikovat na alespoň trochu zahřátém stroji. Snad je to dost vyčerpávající . motorová Myš
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:32:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mixmouse: Diky za obsirnou zpravu. Zhruba stejne zkusenosti s BND30 mame i my. U nas se sice vsechny spojky hybou, ale ta 2. se "chyta". Nam zase na Rozince poradili vyndat spojku a do plaste navrtat diry, aby mezi lamely mohl vnikat snaze olej. Jeste jsme tento brutalni zasah nerealizovali a masinu provozujeme jen velmi zridka :-)
David
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David Barbora: Vůbec není zač. Zkusili jste tu spojku trochu povolit? Třeba je jen "přetažená", a nebo by tam mohl být stejný problém jako u nás - vylomená pacička na hřídeli pod spojkou. První závada znamená víko převodovky dolů (není to až moc práce, ale je těžký jako dojný zvíře ), druhá znamená navíc v krajním případě vyndat i hřídel, a to už je zábava. Motor i převodovka se musí odšroubovat od rámu a co nejvíc odtáhnout od sebe, a jde to vyndat jen taktak. Nandavání je ještě lepší .

Dále hlásím všem šestistovkářům: máme po dnešní "inventuře" na prodej osmdesátkovou pravou výhybku kompletní, délka 6,2 m, na trošku okousaných dřevěných pražcích přibitých hřeby, navíc náhradní srdcovku na totéž, a rám BN 15 bez závaží s část. kapotáží (zadní plech a palubka). Ceny dohodou - pište mi na mail. motorová Myš
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavební úzkokolejky se budují i v 21. století-viz aktuality na: http://www.sachsenschiene.de
(na ukázku: http://www.sachsenschiene.de/akt_02.jpg )
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
M.So.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 11:46:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Orlí spár. To nemá chybu a dokonce to vede i velice romantickým údolím. Škoda, že při stavbě tunelů na našich koridorech nejsou v provozu tak šikovní "pomocníci". (třeba v Praza pod Žižkaperkem....)
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M.So. - to víš když se většina našich stavebních firem zbavila kolejové důlní dopravy a přešla na gumoidy. ono to všude ale nejde a pak třeba pomůžou muzejní mašinky
zatím má Subterra jednu Metalistku, Metrostav několik málo BND 30, DH 30 ale největší nasazení zažívají jejich 4 bateriové mašinky z NSR
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 09:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Az budou na Parapleti potreba velkokapacitni a stylove vozy na prepravu navstevniku, pak doporucuji toto: http://www.kisvasut.hu/pagebase/showgallery.php?f=77&a=101&i=1642&t=
Polakom gratulujemy Paktu stabilizacyjnego...
Pastička_na_myši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 00:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wool: Kdyz reknu, ze to je osklive, tak velmi mirnim svuj nazor na tyto vozy. Coz takhle vyrobit kloubovy vuz, ktery by uvezl treba 100 jizdychtivych spoluobcanu....(nebo horniku) Sklidilo by to u sotousu uspech ci ne?;) Na druhou stranu je mi lito Solvayaku, kterym davate za vzor velmi masovou dopravu v nevzhlednych hornickych vozech.....
Ad Nadrzak: Vase znalosti z madarstiny jsou stejne chabe, jako znalosti anglictiny. Pokud ma neco priponu ".hu" tak verte, ze to neni Polsko, nybrz "Hladova republika" Madarsko....
Mixmouses: Vyrazne se zlepsilo pocasi, zlepsily se i prace na Vasi draze? fotecky na webu by jiste neskodily... Ale chapu,ze jste zamestnani praci na draze, tak neni na sotouseni cas.....
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 08:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ošklivé zařízení : práce se začínají rozjíždět, pořád toho ale není moc vidět, protože se pracuje na inženýrských sítích. Nějaké fotečky budou snad zkraje týdne motorová Myš
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona to byla spis jen takova legrace, ale stejne soude podle vasich reakci jste to tak prijali :-)
Ale nerikejte, ze se vam nelibi...
Polakom gratulujemy Paktu stabilizacyjnego...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 21:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

onen vagonek je velmi zajímavý, byť zbytečně dlouhý. pro důlní dopravu na dlouhých překopech, ale naopak dostatečný. například v handlové byl překop skoro 3 km dlouhý, dvoukolejný a celý v rovině (poznámka proto si kupovali podbíječku plasser, který znáte všici z fotek z mladějova). to byl taky jediný důl, kde vím o navážení horníků v taktu. ano měli tam jízdní řád a odjezdy důlních vlaků z nástupiště ! (ano bylo kryté nástupiště) byly cca v rozmezí 4-5 minut. pro doplnění - trakce trolejové. dnes už vše minulostí. ale to jsme se dostali pryč od ošklivého maďarského "pulmanu". abych řekl pravdu rád bych vyzkoušel jeho trakční vlastnosti
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 21:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě néé trakční ale jízdní vlastnosti !! já myslel i na tu mašinku co ho na fotce táhne (typ EL 9 výroba NDR, z cca 80 dodaných do ČSSR už snad neexistuje žádná - až na podvozek v chrustenicích)
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 20:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu máme slibovanou aktualizaci na stránkách řepovozných http://zeleznicka.bloudil.cz . motorová Myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 11:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jsi určitě historicky první myš vyfocená jak řídí žlutou lokomotivu.A nebyla náhodou při těch povodních lokomotiva přestavěná na žlutou ponorku??
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 21:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak co jinýho by motorová myš měla řídit než mašinku s mnoha tělesnými otvory v barvě uzrálého sýýýýra . Přestavěná byla, a to na yellow trainmarine . Proto taky se na ní mění skla, místo vodovodních se dávají normální.
Zelenou moc řídit nechci, nohy mi z ní vyčnívají do průjezdného profilu motorová Myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, kdo by taky jezdil s plesnivým sýrem či studenou žáboujedině snad hadi
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak dle informací znalého zaměstnance podniku subterra byly sešrotovány obě ruské akumulátorové lokomotivy co firma měla. jednalo se o akumulátorové verze trolejových lokomotiv typ GOLLEM - jedna je vystavená v hornickém muzeu v příbrami (ta hrozná placatá obluda co váží 10 tun)
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velevážené p.t. publikum a členstvo drah železných a spolků parostrojních: Na vědomost se dává, že společenstvo Kolínské malodráhy řepovozné dovoluje si Vás co nejuctivěji pozvati na Den otevřených vrat, kterýžto se bude konati dne 13. května l.p. 2006 v prostorech firmy DYKO (dříve ŽOS Kolín) od 10. hodiny dopolední až do 5. hodiny podvečerní. Kdo pozvání toto přijmouti ráčí, a cestu do Kolína vážiti bude, nechť napíše si zde pro cestovní nákres a též pozvánku oficielní. Členstvo drážky řepovozné Vaší hojnou účastí dozajista převelice potěšeno bude.

Ad Kovářskej: se Žábou (BN 30) nejezdí ani hadi, ani štíři, ale bláznivej Kocour , a nemůže si ji vynachválit . motorová Myš

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace