K-report
 

Archive through 31.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archive through 31.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 12:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, jedu v květnu na Slovensko na exkurzi, v itineráři je Nová Bystrica - Vychylovka. Co tam můžu vidět?
sabatier
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.231
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 17:35:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprt: vidiet tam toho mozes mnoho, podla toho ako dlho sa zdrzis. nadherna priroda, lesnu zeleznicu ktora prechadza skanzenom ludovej architektury. ohladne zeleznice je toho dost popisaneho na www.kruzok.sk, www.kysuckemuzeum.sk. pripadne na http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1007 je celkom podarena a objektivna reportaz z minulej jesene. prajem stastnu cestu a snad sa Ti na Vychylovke bude pacit :-)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kovář.mirek: Neputovala jedna z nich někam do Rumburka?
ICQ -> 21 65 33 068
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak to pánové vidíte - sejdeme se na Vychylovce na pracovním pobytu?
motorová Myš
Milovník UDH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 19:34:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý sabatiere, na ty miliony se optej povolanějších. Např. Aleše Bílka z Balogu, nebo, pokud jsi opravdu odvážný, přímo pana Laca Křena (přelož si to jméno do slovenštiny). Já HLÚŽ nezatracuji, jen mám vážné pochybnosti, podložené zkušenostmi odsud, že to co se tam teď děje bude taky nějakou dobu trvat a že to zase někdo z místních, borovičkou nalitých, mládenců nezničí. Já už jsem si tam své udělal a teď to nechávám mladším jako jsi ty.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 19:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel:
Ještě jednou- mohutné plošiňáky s Poličky nemají jako takové nic společného s vozy používanými při těžbě a dopravě vápence v lomech Českého krasu, ale vzhledem k robustní základně a vhodně řešeným nápravám jsou ideální pro využití k pohodlné přepravě většího počtu osob na větší vzdálenost.
Vzhledem k tomu, že se po dlouhé řadě let konečně rýsuje povolení k výraznému prodloužení železnice a na to navazující výstavba se rozeběhne doufejme již v průběhu letošního roku, tak se přiblížilo i zmíněné využití vozů Poličských.
V současnosti vozy úspěšně využíváme např. pro transport dřeva, kolejnic, pražců anebo staré Škody Octávie.
V praxi se dále osvědčily jako, vynikající pódium pro naše četné historicko-recesistické společenské akce, vhodná výstavní plocha při rekordu karbidkovém anebo třeba jako ponk.
sabatier
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.231
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:20:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milovník UDH: co sa tyka penazi, nepytam sa Chrena, lebo uz nejaky ten rok na zeleznicke nerobi. radsej sa pytam ludi z vedenia kysuckeho muzea, pripadne ludi z VUC zilina, pod ktore kysucke muzeum spada. je pravda ze zamestnanci hluz nie su prave elita, ale to ma mnoho pricin a treba sa tam s nimi naucit zit. je jasne ze by to tam chcelo niekoho skutocne schopneho typu ales bilek, ale kto schopny sa pojde zahrabat do doliny ktora je pol roka pod snehom a lisky a medvede tam davaju dobru noc? :-)a este k tomu za plat v statnom muzeu? bohuzial takych sialencov je malo a ani jeden z nich si zatial nenasiel cestu na vychylovku. zatial sa snazime kolko sme schopni...
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 14:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozíky z Králova dvora a dovezené z čističky zarůstají poházené v Mladějově. Jestli má někdo ještě jiné nevím. Zejména by mě zajímaly zvláštní královodvorské úzké kiplóry.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 14:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan: Kolich těch poličáků máte? Necháte nějaký jako muzejní bez přestavby? Kolíňáci je přestavují poněkud zásadně.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 01:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobes: I u nás se jedná také o přestavbu zásadní, ale ne u všech vozů z Poličky.
Jak jsem již napsal, nacházejí využití i ve své původní originální podobě bez přestavby.
Kiplóry z Králova dvora, pokud vím nemáme, ale doufejme, že je pro jejich zajímavé provedení Mladějovští důstojněji vystaví.
To je ale již věcí pouze Mladějovského muzea.


(Příspěvek editován uživatelem Potkan březen 26, 2006)
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 09:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Abatier : Historická lesná úvraťová železnica Vychylovka :
Kysucké múzeum Čadca 022 01, Moyzesova 50,
tf +42141 433 5290,
MKD HLÚŽ Nová Bystrica - Vychylovka tf +421 41 439 7219.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 11:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, a máme tu konečně další aktualizaci na http://zeleznicka.bloudil.cz. Mimo jiné máme na prodej (event. na výměnu za něco) blok motoru 6 Š 110 + nějaké příslušenství, podrobnosti a fotky na webu. Co se týče přestaveb poličáků - nemáme v naší rozchodové kategorii (jako většina podobných klubů) na výběr. Žádná vozidla vhodná na vozbu osob nejsou nikde k sehnání, takže to holt odnesly poličáky. Protáhli jsme délku na cca 6 m a rozšířili rám, aby se nám tam alespoň pár lidí vešlo.
Ad Potkan - pokud máte poličáky v takovém stavu jako my (viz fotky na webu), nebylo by možná od věci je zbavit vrchních plechů, aby Vám je koroze tiše nesežrala zevnitř .

A jak s mojí výzvou ohledně Vychylovky? Kolegové (nejen) ze Solvaye už tam kus práce odvedli, nechcete je následovat? motorová Myš
Rtep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 12:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu něco jiného Js jeste nehotový 1/20
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 13:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: A to přestavujete poličáky všechny? Nebo kolik jich vlastně máte?
Z mého hlediska je důležité, abych se mohl na vaší nově budované železničce nejen svézt, ale mohl v provozu vidět/fotit i takovou soupravu, která dříve na hospodářské dráze tohoto typu jezdila. Určitě mi nebude vadit, že nákladní vozy i lokomotiva pocházejí z úplně jiné oblasti a že na vaší původní drážce nejezdily, ale pokud tam budete mít jen cirkus-vláček pro vozbu lidí, tak celé vaše snažení postrádá smysl, ne?
Dobro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 14:22:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono že by takovej poličák byl až tak efektní historickej skvost, to se taky říct nedá. Obyčejnej polšiňák, navíc těžkej jak kráva. To už bychom mohli konzervovat kdejakej kus železa starší třiceti let.. Hlavně ať se využije, jen ať je přestavěj třeba všechny. To subtilnější plošiňáky ze Spolchemie vypadají archaičtěji.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 14:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobro: Já se v úzk. vozech, a to zejména nákladních moc nevyznám, jen mi přišlo divné, že když už se jich tolik dochovalo, tak proč si nějaký neuvedou do původního stavu.
Dnešní úzká by měla splňovat 2 věci:
1)Být schopna přepravit větší množství cestujících, bez nich to půjde asi těžko,
2)Nabýdnout historicky věryhodnou soupravu
Z těchto dvou hledisek mi připadá ideální Čierny Balog, kde hlavním příjmem je jízdé (a pokud z té železničky neuděláte "cirkus", tak vám tam mnoho lidí nepojede), na druhou stranu, když jakožto fotograf chci, pan Bílek mi vypraví soupravu k nepoznání od té, která tam jezdila před pětadvaceti lety.
Takto bych si to představoval i u Kolínské řepařky, ale nevím přeně, jaký mají dnešní budovatelé úmysl.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 15:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 830026: Poličáků máme osm, přestavovat se bude 4 - 5 kusů, o zbytku není rozhodnuto. Historickou soupravu můžeme vypravit jen z toho, co se nám podařilo sehnat, a je toho žalostně málo. Poličáky také nepovažuju za příliš historické vozy, ale myslím, že alespoň jeden uvedeme do původního stavu. Zatím musíme řešit důležitější otázky, vše má svůj čas. Prozatím uvádíme do téměř původního stavu jeden kopidlňák, jen bude mít lavice pro přepravu osob. Z druhého uděláme bufetový vůz. Máme též zbytky dymokurského vagonu, bohužel jen tolik, kolik se mi vejde do auta. Snad i na něj jednou dojde. Dál máme dva opleny na kulatinu a pár malých dvouosých vagonků, neodhadnu přesně jejich původní využití, pár moderních slovenských plošiňáků a nakonec stádo kiplor. No a co se úmyslu týče, vše je popsáno na úvodní stránce webu, tedy bez výpisu vozů.
Všechny si Vás dovolujeme pozvat na Den otevřených vrat v sobotu 13. qětence 2006 do areálu firmy DYKO (býv. ŽOS) do Kolína. Budete si moci vše prohlédnout a na vše se zeptat. Jste srdečně zváni.

Dále tu mám zajímavý link nejen na stránky zahraničních šestistovek http://www.wwfry.org/links.html . motorová Myš
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 15:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poličské plošiňáky se nepodobají ničemu, co dřív na řepařkách jezdilo. Jsou dokladem 'těžkého' provozu ve fabrice. Ale i jako takové mají svoji historickou cenu a bylo by škoda, kdyby se ani jeden neměl zachovat v historické podobě. Jistě i v Kolíně bude občas potřeba nějaký plošiňák pro údržbu trati.
Dobro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 15:46:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myško, kdopak má ty hromady odkazů prohlížet , já chtěl dneska psát semestrální práci a ty mi podstrčíš tohle...to to zase dopadne..

Jinak nemá někdo nějaký vagónek z Dymokurky zrenovovaný? Někde jsem před časem viděl obrázek. Ale starší, tak z osmdesátých let. kdo ví, kde je mu konec...
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 16:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 16:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je link

http://www.sweb.cz/dymokurska.uzkokolejka/

a tady foto z této stranky
Rtep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 16:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mar.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.132.22
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:52:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motorová myško - A co kdyby jste ten bufetový vagón udělali z poličáku a oba kopidlňáky nechali do historické soupravy?
Dobro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:58:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, RIIIc a dva kopidlňáky, to by byla věc...
Zdravim, mizim a už sem dneska radši nevlezu
.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 18:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: Jsem uklidněn, ale jen částečtě. Hlavně nic nezmršte.
Zkoušeli jste něco sehnat v zahraničí? Napadá mě třeba hospodářská dráha (dnes vozí pouze cestující na nedávno velice zredukované síti)Balatonfenives v Maďarsku. Mají tam spoustu nákladních vozů, které začínají chátrat.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mar.: To vůbec není špatný nápad, už v tom návalu práce ztrácíme trošku nadhled... Navrhnu to, ale nevím, holt Myšáci jsou malí páni, náčelník řídí kokrhání .

Ad Dobro: Ale ale, pane kolego, kam tak najednou tolik spěchu? Že byste nám sháněl tu RIIIc? Pokud by se Vám to povedlo, do konce života bychom Vás vozili zadarmo. A ať se propadnu do západního Německa, jestli kecám!

Ad 830026: Zkoušeli jsme Polsko, několikrát. Oni by si radši ty vagony dali k večeři, než aby něco prodali. Vím min. o dvou místech, kde rezivějí hromady nákl. vagonů. Jinak máte link na to Maďarsko? Vyhlodávače tohle místo neznají. Určitě bychom to zkusili. Dík. motorová Myš
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 20:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak historie plošiňáků používaných v Poličce je asi taková - někdy začátem 50.let získala Škoda Plzeň zakázku na dodání nějakého celku do Egypta (asi cukrovar ale přesnější informaci jsem nenašel), součástí měla být i úzká dráha. ale pak přišlo ochlazení ve spolupráci s Egyptem (nestudoval jsem zatím tyto politicko-hospodářské vztahy)a vyrobené věci zůstali doma.ten celek se snad prodal do SSSR, ale o vozíky pro úzkokolejku nebyl zájem. nakonec po nich skočilo MNO, pro svou dráhu v muniční továrně v Poličce, kde v období 1954-56 byla původní dráha o rozchodu 700 mm (vozíky sytému Dolberg ex kkFB)přestavěna na 600 mm. vozíky byly vhodné pro vození beden s municí. do Egypta byla jako tažná vozidla plánovány lokomotivy BN 60 (MD 4 Š) - Stavoloko Vysočany. V Poličce byly od počátku rozchodu 600 lokomotivy BNE 50. Vozíků bylo původně cca 50-60. Původní vozíky vyrobených ve škodovce mají na ložiscích odlitek znaku Škoda - okřídlený šíp. někdy v 80.letech díky úbytku (opotřebení) starých vozů bylo dodáno asi 20 nových (ložiska bez znaku) - výroba OPP Rimavská Sobota (snad dohromady s VŽKG ??). Tyto nové se nepoužívaly - měly (a mají) vysoké a široké nákolky a vypadávaly na vyhybkách (a to jsou v Poličce R-50, profil 93)
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 20:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zapoměl jsem se zmínit, že při odkupu vozíků z Poličky a rabování jednoho úseku dráhy, v r.2000, pro potřeby skanzenu Solvayovy lomy bylo nalezeno torzo vozíků 700 mm syst.Dolberg (dvouokolkový), než byl vyrván ze země (a zahubeno vosí hnizdo v něm), byl oměřen. bylo odebráno a obvezeno všechno železné do skanzenu (dřevo za těch 50 let na dešti a hlíně vzalo za své). tyto železné součásti byly rok na to odvezeny do Mladějova (výměnou za kolejové hřeby) kde je měli využít pro rekonstrukci lesního vozíků nalezeného v 80.letech v Jeseníkách. Tam se zachovalo dřevo a kola né.
Jinak vozíky z Poličky ve skanzenu Solvayovy lomy nejsou Společnosti Barbora, ale soukromníka (člena společnosti). dva byly použity jako podvozky pod skříně vozů dráhy Slaný-Smečno-Kačice. Zatím zbývají ještě 3 + jeden pár podvozků (nový typ).
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 20:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě jsem zapoměl, ty kiplory z králova dvora co byly zakoupeny z Ekotechnického muzea (Čistička Bubeneč)novými provozovateli Mladějova, společně s ostatními vozy, byly přestavěny a prodány společně s lokomotivou BN 30 (taky ex KŽ) do železničního muzea Zlonice. proto se můžou chlubit ve Zlonicích úzkou dráhou 650 mm
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 20:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě drobnost - poslední kiplóra z KŽ byla získana soukromníkem a je deponována v areálu Skanzenu Solvayovy lomy. Mezi exponáty je i torzo (bez kol) vozíku který původně jezdil ve vápencovém lomu V kozle. Sem byly původně dodány v roce 1908 vozíky z KŽ, proto měla dráha rozchod 650 mm. Takže je to původně taky kiplora ze železáren
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 21:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa: Ty slovenský plošiňáky jsou opravdu tragédie - už nám vyskočily několikrát na vexli, a to i v přímým směru. Budeme muset s kolama něco asi udělat, protože podvozky z jednoho toho vagonu budeme dávat pod služební vagon. motorová Myš
Dobro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 08:10:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšvmixéru: Aha, já jsem někde slyšel nějakou fámu o tom, že máte domluvenou RIIIc ze Slovenska (původem Smolenice..). Sorry jestli to neni pravda.
Zdepa - Proboha co je to za chodící encyklopedii ? Zírám. To si ty mašiny a vagony vyráběl a pamatuješ si to všechno tak dobře, nebo tě to jenom zajímá? To máš takhle dokonale zmapovaný všechny český úzkokolejky?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 09:18:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: Díky za zajímavé informace o vagónech z Poličky. S prodloužením jejich rámu v rámci přestavby na osobní pro Kolín souhlasím - tamní trať povede širou rovinou, do ní to bude "pasovat". Jelikož se zde objevily zavádějící informace o parních lokomotivách BS-80, dovoluji si níže uvést malý přehled dislokace dochovaných strojů tohoto typu (nejen ex-Králodvorských):
č.4 ex Mladějov (ČKD 2992/1951) pomník před SOU Bratislava-Rača.
č.16 ex KŽ (ČKD 2958/1951) Zbýšov, důl Jindřich, rozchod 600 mm, provozní.
č.4 ex Horní Bříza (ČKD 3190/1951) Zlonice, rozchod 640 mm.
č.1 ex KŽ (ČKD 3195/1951) Mladějov, rozchod zatím 650 mm.
č.10 ex KŽ (ČKD 2984/1951) kotel Kolín, rám Praha-Zlíchov, rozchod zatím 650 mm. Právě tato byla nějaký čas jako pomník u školy v Rumburku, pak u Dr. Jobánka v Drásově.
č.11 ex KŽ (ČKD 2957/1951) Čelákovice, depozitář NTM, rozchod 650 mm.
č.15 ex KŽ (ČKD 3200/1951) Jaroměř, rozchod 650 mm, provozní.
č.? ex Železárny Bohumín (ČKD 2971/1951) Zbýšov, důl Jindřich, rozchod 760 mm.
č.13 ex KŽ (nyní označ. U 25.001, ČKD 2971/1951) Nitra, výstaviště Agrokomplex, rozchod 760 mm, provozní.
Agrárníci v Nitře mají ještě asi 2 náhradní kotle k BS 80 (ex KŽ).
Když tak ať mě někdo doplní.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 11:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záboří nad Labem v provozu - mimochodem, jsou u nás ještě nějaké jiné provozní drážky na pilách, které kříží silnici?
ICQ -> 21 65 33 068
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 13:05:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že v tom přehledu BS 80 výše je chybka. Č.13 ex KŽ (U 25.001 na Agrokomplexu) je výrobní číslo 2985.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dobro:
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtep 20060326.120453 - a co třeba

0e, resp. dnes už 0f (1:45 16,5 mm/13,5 mm).

Jestli se někdo chcete přidat k téhle šílenosti, tak prosím (osobně to chci dělat jako modulovku, nebude to problém). Více podrobností někdy jindy v modelové komoře.
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dobro - kdo chce ten si to najde a zjistí, kdo moc nechce kecá o tom že vydá skvělou publikaci o všem možném
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Coghweel - ta BS 80 ex Bohumína měla původně číslo U 5 (v železárnách) . když přišla od stavbařů do Bohumína měla stále kotel č.0088. Je víc než pravěpodobné že ho má doposud
- jinak u loko v Rači si udělej poznámku o velké nekompletnosti, byl jsem upozorněn na plechové makety válců
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

č.16 zde http://mpz.lib.vutbr.cz/?q=node/44
č.U5 zde http://mpz.lib.vutbr.cz/?q=node/45
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 01:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dobro -Zdepa to je kabrňák.
Taky nám dělá archiváře.
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 07:31:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správa že RIIIc zo Slovenska, že sa presťahuje do Kolína bola prezentovaná v tejto diskusii. Že to je fáma mi je jasné. Tak kde vlastne je? Ostala v marianke?
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 07:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad lubochlast - jelikož jsem informaci o stěhování loko RIIIc z Blavy napsal já musím se k tomu vyjádřit. Na podzim 2005 se o tom jednalo a bylo to na spadnutí (potvrzeno od 3 lidí - ten co to dohadoval a ten co to měl převážet). Že se to neudělalo je jiná věc. Hlavně jsem byl požádán zástupcem eventualního nového provozovatele, že si informace o své dráze budou zveřejňovat sami, tak abych upustil od spekulací. tak mlčím.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 07:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

!! jihočeši, nemáte nebo neznáte fotky z těžby lignitu u Mydlovar na rozchodu 900 mm - to znamená z období 1959-1973 ?? Hlavně s lokomotivami BN 150 a T 29.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 11:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, eště k modelařině - nemáte někdo nějaký schopný výkres BN30R (prosím rovnou na mail)? Ona ta déháčka před hadem malých kiplorů vypadá strašně blbě...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
kovář.mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 11:41:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bureš: ano do Rumburka putovala z Králodvora mašinka číslo 10, nyní v Kolíně.
ad Mixmous: na Slovač bych jel rád,zjišťuju podrobnosti kolem hafana.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 15:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si procházel mé oblíbené stránky,a tady :
http://www.hornictvi.info nedávno proběhla aktualizace o Kladensku ,mimo jiné je tam i tahle mapa: http://www.hornictvi.info/histhor/lokality/kladno/m3.jpg Na ní je ve Slaném zakreslená nějaká úzkokolejka od vlečky ,vycházející se zastávky-nákladiště Slaný předměstí,k lomu (čedič)na úpatí Slánské hory. Jinak snad vedla i nějaká úzkokolejka mezi areály ČKD Slaný,která nějak křížila trať 110.
Nevíte někdo o tom víc ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 15:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářskej: tak to už budeme s Michalem tři, držím palce, aby to vyšlo. motorová Myš
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 15:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad plosinove vozy z policky: Minuly tyden jsem byl zkontrolovat, jak kluci Egyptsky udrzujou trtinove drahy. Pokud se mi podari domluvit s kolegou Ivosem, budou fotky na Solvayackem webu.

Salam alejkum.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 18:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čedičový lom Slánská hora měl úzkokolejku. nějáký čas patřil i Konstruktivě.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 19:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

plány úzkých průmyslových lokomotiv - no musím konstatovat, že plány a dílčí sestavy lokomotiv typů BN15R, BN30R, BND15, BND30 a dalších nových, se mají nacházet ve výkresovém archivu býv. ZŤS Hliník n.Hronom kam putovaly z Radotína přes Zábřehu na M.a Lučenec. Možnost zápůjčky a vlastně celková kominikace s nimi končila, tam kam chodí člověk normálně na záchod. Nyní mají ISO a tím se případná situace horší (duševní majetek)
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 07:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_k: Mám rozněrový náčrtek BNE50 jestli chceš. Sice to není BN30R ale s kiplorama to jezdilo taky. A ve Světě Železnice vyšel nákres BNE25 od Zdepa.
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 10:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_k: A tady ( http://mpz.lib.vutbr.cz/files/vykresy_modely/MD2.jpg ) je výkres loko MD2 což je předchůdce BN30
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 12:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji všem za snahu. Mimochodem, kromě toho, co zde zmiňoval Kim, je spousta náčrtků těchhle ťapťadel z různých propagačních matrošů na Barbořím webu (třeba BN15R)...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 21:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký večer všem, trochu se vrátím k úzkokolejce v Balatonfenyves - zde je link na Maďarské úzké http://www.kisvasut.hu/keptar/index.html, tento má poněkud širší záběr http://www.bimmelbahn.de/
. Přeji příjemné surfování. motorová Myš
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.140.197
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 22:20:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na http://www.frank-engel.de/Feldbahn/index.htm v sekci archiv je "Betriebsanleitung und Ersatzteilkatalog" BN30R, jehož součástí je i plánek (bokorys a nárys).
kovář.mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 10:50:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dočetl jsem se ve věstníku České Třebové z loňského roku z jara že měla vyjít v nedávně době knížka věnovaná BS 80.Prý v nakladatelství s celostátní působností (že by něco jako Nadas???)Ale nikde jsem takovou knížku neobjevil.Víte někdo něco???Ten rozhovor tam byl s člověkem zabývajícím se historií českotřebovského železničního uzlu a úzkokolejek jako takových.Snad spolupracuje nějak s Mladějovem ale nejsem si jist.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 14:34:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
K dotazu Mirka Kováře se cítím dostatečně fundovaný, abych dopověděl. Tak tedy Knihu o lokomotivách BS-80 sepsal pan Radoslav Kolomý z České Třebové. Určitě se na mě nebude zlobit, že odpovídám za něho, protože pokud vím, tak se nezúčastňuje této diskuse. Jinak je to ten stejný R. Kolomý, kterého odborná veřejnost zná jako spoluautora "Technických zpráv StEG". Tento pán dělá nyní v našem muzeu archiváře a je to skoro stejný nadšenec a odborník jako zde diskutující "Zdepa".
Na knize o BS-80 pracoval několik let a dokončil ji v roce 2001 k padesátému výročí jejich vyrobeni. Od té doby jedná o jejím vydání, ale to se zatím neuskutečnilo. V této době, pokud vím, tak neustále knihu doplňuje o nové poznatky, takže až bude konečně jednou vydána, dá se předpokládat, že bude na aktuální úrovni poznání.
Nevím přesně jak se to vydavatelství jmenuje, ale vím, že pan Kolomý jednal o vydání knihy s panem Bitnerem (omlouvám se , jestli jsem to jméno zkomolil). Pokud si budete chtít s panem Kolomým o některých záležitostech týkajících se lokomotiv a stavebních strojů popovídat, tak zajeďte někdy do Průmyslového muzea Mladějov, je tam téměř každý den.
Je nás šílenců v této republice strašně málo, takže se zachvíli budeme všichni navzájem znát osobně.
Jiří Bednář
Mladějovská průmyslová dráha.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwhel: drobnost k seznámku BS 80-tek, jedna bývala v ekočitírně v Bubenči, jako neprovozní.Ta je teď v Mladějově?? Myslím že byla z Králodvora.
Ad J.Bureš :děkuji za informaci o knize a stavu jejího vydání.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 12:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, skleróza se vloudila, adresátem předešlé poslední věty má být samozrejmě pan J.Bednář.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace