K-report
 

Archive through 13.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archive through 13.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 13:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroměř: no nic čas ukáže,kdo měl pravdu a nebude to tak dlouho trvat.....
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 17:24:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já děkuji za vysvětlení a zajímavé informace. Ad Čmoudík č. 45: z čeho myslíte, že to nikoho nezajímá?
Dovolte mi jednu drobnost: Jaroměř i Mixmous dělají něco, co jim může v budoucnu ušetřit podobné diskuse - jsou transparentní, zveřejňují věci, které by tzv. "nemuseli". Pokud jde o JHMD a třeba NTM i onu podivnou nadaci Okřídlené kolo, tak tam zřejmě ctí starou pravdu "nepřítel naslouchá, nic mu neřeknem." Nelze se co divit, jsou to Instituce prioritně řešící něco úplně jiného, ale nakonec mohou dopadnout jako ČHŽ: zcela zbytečně je někdo může obviňovat z "čehokoliv" a vysvětlování ex post je vždy problematické. Než mě vynadáte, srovnejte si prosím webové stránky popř. výroční zprávy jmenovaných subjektů.
Ad Jaroměř: opravte si na webu nefunkční http://www.spolecnost-zeleznicni.cz/aktuality/proc_nejezdi_310/nejezdi310.htm
ABPOPA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 17:45:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ČHŽ mají podobný problém - odkaz sice funkční, text ale dobrých 10 let starý už byl tuším kdysi i v Dráze: http://www.chz.sk/mnu04c.html
Každopádně to takhle v obou případech působí,jako kdyby z nějakého důvodu nechtěli přiznat barvu . (Ať už je toto pravda nebo nebo křivé nařčení ).
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 20:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: No nejspíše proto,že se nikdo na nic nezeptal a ani nic k tomu nenapsal a opravdu už to bylo asi hodně odborné......
K transparentnosti,vždy máte na jednu stejnou věc minimálně dva různé pohledy,které vyplývají z toho,jaké jsou k dispozici informace a jak se ty informace zakládají na pravdě. Můžou vypadat sebepravdivěji,ale nakonec zjistíte,že je to opravdu úplně jinak.Bohužel nyní nemám více co bych dodal. Podívejte se na ty napaječe u U37,nejprve jsem byl nazván jako úplným tupcem,co to sem píšu a už to máte potvrzeno i od jiného přispěvatele,že to tak je.Jak říkám čas ukáže....
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.91.40
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 23:07:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M.Kunt
Transparentní musíme být - jsme živi mj. i z veřejných peněz a ze sponzorů. Nelze chtít peníze po někom, kdo neví, co jste zač a co děláte.
Dík za upozornění na web.
Mulťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:38:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M.Kunt: dělat rovnítko mezi www strankami JHMD a NTM je dle mého názoru vůči JHMD dost nespravedlivé. Skoro každý rok se jedeme s kamarády podívat do Hradce, co je tam nového. Vždy se objednáme a můžeme se podívat kam chceme a zeptat se na co chceme - letos nám umožnili si prohlédnout polský motorák v nové hale a Px-ku v Kamenici. S informacemi o aktivitách a záměrech JHMD tak nemám problém.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 16:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mulťák : mám s JHMD tu samou a ani ne měsíc starou zkušenost- vše ukázali a zodpověděli, a to na to padlo celé dopoledne (byli jsme na třech místech). Jinak mám informaci trošku mimo úzkokolejky - trať č. 903 Sázava - Přibyslav se bude rušit, dne 22.4. 2006 pořádá KPKV Brno ve spolupráci s Výtopnou Zlíchov rozlučkovou jízdu ( mnoho fotohaltů) s BS 200, cena 780,-. V případě zájmu zašlu na e-mail pozvánku s podrobnostmi. motorová Myš
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:24:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mulťák: sám jste si zodpověděl. Já mám s jednáním s JHMD (jako cestující, ne šotouš - to už dávno neřeším) taky dobré zkušenosti, ale ta transparentnost na www i ve výroční zprávě mi prostě chybí (srv. podrobnost mimořádných událostí ve výroční zprávě JHMD a DI - i když je logické, že tímhle se nikdo dobrovolně chlubit nebude). Někdo to může považovat za zbytečnost, budiž, je to jeho názor. Ale větu o připodobnění webových stránek JHMD a NTM zpět nevezmu. Skutečná komunikativnost p. Šatavy a spol., popř. p. Zeithammera a spol. je věcí zcela jinou (a tam bych rovnítko nikdy nedal).
Chtěl jsem upozornit na jeden způsob vnímání a podávání informací, který např. u toho Balogu mohl hrát dost zásadní roli. Pochopte, že každý není aktivista, který objíždí terén a podrobuje každého na potkání výslechu. Jiná věc je, že např. novináři se prohlížením webu neobtěžují a způsob komunikace s nimi musí být jiný.
Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:26:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že "dosť bolo ...", ale stejně musím reagovat. Proboha, uvědomme si, co čas Čmoudovi ukázal: že při zprovozňování U37.002 posloužily mj. napaječe z Malletky. Zaprvé - čí jsou? NTM? Nebo už to byly nějaké jiné dosazené z důvodu udržení Malletky v provozu? A jsou na sedmatřicíctce stále? A pokud by ano - znamená to, že tam jsou nafurt, že s lokomotivou srostly? Opravňuje to k tvrzení, že malletka je zásobárnou náhradních dílů pro jiné lokomotivy poté, co byla exploatována? Asi ne, že? A proč by měl provozovatel nebo majitel hlásit na šotofóru, že je něco tak či onak? Staré úsloví praví, že voják se stará, voják má (informace). Anebo dedukcí z neúplných vědomostí dochází k nesmyslným vývodům.
To je jako s tím tvrzením, že kotle nejlíp dělají Velenice (neb to o sobě tvrdí), nebo že bez Kameníčka to nejde (jde, jen musí být hóódně dobrý soustružník a nástrojař schopný dodat přípravky...).
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 07:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zababa: Nezklamal jste,ani nic jiného jsem od nezávislého čaroděje nečekal....A proto zde s klidným svědomím a vaším ponaučením,které si beru k srdci,protože mé vědomosti a znalosti nedosahují vašich kvalit (jak by mohly,protože jsem jen obyčejný smrtelník,nikoliv šotouš)) a pouze dedukuji a vytvářím nesmyslné vývody,pravím :že čas ukázal,že každý splašený kamna a kdejakou voračku vám opraví v nějaké stodole při troše štěstí každý kovozemědělec.Doufám,že jsem dedukoval nyní správně.......
Josef Vácha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.215.138
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 07:38:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Ing. Šatavovi a JHMD se píše v novém čísle časopisu Týden v článku "Vítejte mezi milionáři" . Viz. http://www.tyden.cz/text.asp?show=text&tid=19207
Barbora - David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 08:44:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom jestli se da voracka, splaseny kamna nebo Titanik opravit ve stodole nastesti nerozhoduji "sotousi" (ti se vetsinou dostanou az k hotovemu aby mohli patricne zkritizovat odstin cervene barvy na lince okolo pisecniku ), ale ti, kdoz se neboji do takove opravy pustit. A jestli oprava dopadne dobre nebo ne zavisi mimo jine i na pristupu a obetavosti lidi provadejicich opravu. A prave v tom vidim hlavni duvod, proc mnohe opravy provedene ve "stodolach" dopadly lepe nez v "renomovanych" dilnach. Ve stodole neplati "angazovat se do vyse platu". Nastesti.
Co se tyce vyrobnich prostredku, muj otec vzdy rikal: neni umeni delat inzenyra s fabrikou za zadkem, umeni je delat inzenyra na pustem ostrove.
Na zaver bych chtel rici, ze zkousky mam akorat na auto skupiny "B", 760mm je pro me uz skoro siroky rozchod a nemam ani tu "stodolu", zato jsem clenem jiste bandy lidi ktere se podarilo uprostred lesa vybudovat vcelku fungujici drahu s vyrovnanym rozpoctem nezavislou na dotacich a sponzorech. Nase webova presentace pravda ponekud pokulhava, ale masiny jezdi a trat je podbita (vetsinou )
David
Mulťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 13:19:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. M. Kunt. Pokud to berete takto, tak s Vámi celkem souhlasím. Není vždy jednoduché zajistit pravidelné informování na webových stránkách (čas, schopnosti...) - znám to z vlastní skušenosti. Pravdou však je, že JHMD i NTM jsou profesionální organizace a tam bych celkem čekal pružnější přístup. Jiná věc je, co obě instituce chtějí zveřejňovat a jakým způsobem. U JHMD vám na přímé otázky (myslím při osobním setkání)alespoň dají přímou odpověď. U NTM a především u Ing. Zeithammera jsem tento přístup zatím nazažil.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:43:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barbora - David: Solvay a jeho šestistoffka?
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 00:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Barbora-David
Davide, krásně si to napsal.
To může každý Barbusník potvrdit.V případě takového počinu, jakým je rekonstrukce parní loko, záleží zejména na partě lidí která se do toho pustí a ač některé věci třeba nejdou tak rychle a bezproblémově, jak se doufá, tak o to větší radost pak má člověk, když vidí jak se z vraku postupně stává provozuschopný, krásný, starý stroj, který ještě navíc jednoho dne vyjede na dráhu, která by vůbec nebyla bez bandy úchylů, kteří všechno vybudovali doslova z ničeho.
Úroveň vykonané práce především odráží snahu a pečlivost s jakou bylo dílo vytvořeno a pokud to někdo bude dělat v sebevybavenějších dílnách, koukat se přitom na hodinky aby co nejdříve padla a on kopl do vrtule, tak je výsledek vždy horší než trpělivě dělaná práce s láskou a citem.
Davida znám již dlouhou řadu let a pokud by všichni přistupovali k práci s takovým citem a trpělivostí jako on při rekonstrukci parní lokomotivy, tak by odpadla řada stupidních diskuzích, které je možné číst i na těchto stránkách.
Nejvíc mě překvapují přechytřelé příspěvky kolegy Čmouda, který se pouští v debatách na poměrně tenký led a patrně často nemá své tvrzení podloženo fakty.
Ještě malou zmíňku k transparentnosti : transparentní organizace musí být ta která je alespoň částečně dotována z prostředků veřejných, pokud se jedná o soukromého majitele, či nezávisle hospodařící občanské sdružení, tak je míra informací směrem k veřejnosti čistě na jejich vlastním uvážení.
S pozdravem Potkan-Barbora
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 10:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se na ty napaječe u U37,nejprve jsem byl nazván jako úplným tupcem

Když dovolíte - ty napaječe nejsou dozajista Vaše. Tudíž bych Vaši starost o ně přirovnal k pověstné starosti o sousedovic kozu.

Pokud máte evidenci, že vedení NTM coby organizace zřizovaná a placená státem něco zanedbalo, podejte trestní oznámení.

Pokud jde o JHMD a třeba NTM i onu podivnou nadaci Okřídlené kolo, tak tam zřejmě ctí starou pravdu "nepřítel naslouchá, nic mu neřeknem."

A nebo taky, že lidská hloupost, závist a zloba jsou nekonečné. A nebo třeba že neexistuje všeobecná zákonná povinnost poinformovat šotouše o každém :.... A nebo taky o kryptokomunistech a jejich potřebě dotěrně šťourat ve věcech ryze osobních až intimních.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 12:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chocholoušek : Konečně rozumné slovo do pranice.
Už jsem čekal, kdy se tu začne mluvit o tom, že si p.Šatava potajmu rozebírá malletku, aby si postavil i z dílů té prešovské U69.oo1... Ach jo.

Za každého mluví jeho činy. A Nobelovku dostane ten, kdo vymyslí převod z huby na ruce :o)

Kolik ze zde bouřících chytrolínů bylo v Mladějově, Jindrovo Hradci, na Vychylovce, Balogu, na Solvayi ... aby tam s krumpáčem nebo klíčem na matice "řádilo" v kolejišti.... To je železniční realita a ne nějaké plácání na DF, protože "papír" unese všechno...

A ostražitost před šotouši ? Jediná rozumná věc. Ti milí rozumbradové vykecají i to co neví...
Což se každému určitě hodí :o)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 13:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz Soos - tam to taky zazdil nějakej chytrák, nepochybně odsud... (...a já to nebyl!)
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 13:58:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle posledních inf. (neověřených) by to v Soosu mělo být opět relativně v pohodě.
(doufám tedy, že po této zprávě se jim tam nevrhnou davy neukojených dráhařů...)

Odbočme za hranice - jezdí ještě ta drážka ve Schwandorfu v depu ?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 15:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo říci co se tam údajně stalo - slyšel jsem jen náznaky.....
Když tak případně mě na email: eurostar@email.cz
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 15:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel reiser: souhlasím s Vámi, víceméně mi mluvíte z duše. Rád se dozvím jakékoliv zajímavé informace, ale nic by se nemělo přehánět. Taky bychom rádi uvítali další ruce na špinavou dřinu k nám do haly . Práce máme jako všichni (nejen výše jmenovaní) na rozdávání motorová Myš
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:05:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel_reiser: Kolik ze zde bouřících...tyhle argumenty se použijí jako klacek na každého, kdo v něčem oponuje. Já nemám potřebu exhibovat, kde jsem utahoval či utahuji matice a spousta dalších taky ne.

Ad Chocholoušek: vyhledejte ústav pro choromyslné a jděte se léčit.
MichalTarkoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.41
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:16:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádost o pomoc.Mám doma kopii historické fotografie Bahnerhaltungs -Personal s místem DEMNIA 1902.Jedná se o personál nějaké úzký,ale nevím kde.Asi neumím hledat v mapách.Poradí někdo?
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:47:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demnia je obec v dřívějším okrese Berežany (Бережани) na dnešní Ukrajině, v západní Haliči (dnes Lvovská oblast, okres Nikolaev)
DoBro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 21:33:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, neurážejte se. Já mám pocit, že většina zde diskutujících pracuje pro dobrou věc. Vážím si lidí kteří dřou celé víkendy jak koně aby se něco aspoň něco málo pěkného povedlo opravit. Úplně stejně si cením trpělivosti těch pár bláznů co ze všelijakých zaprášených archiválií dávají pracně dohromady naši železniční historii.

A je zbytečné vyčítat těm ostatním, že se z různých důvodů těchle "ušlechtilých" aktivit neúčastní, a přiživují se pouhým focením a očumováním. Nemusí mít každý čas ani chuť obětovat 90% volna zatloukání hřebů a utahování vrtulí a přesto ho železnice může zajímat...

Zdravím borce ze Solvayí, lidi od albatrosa, borce z Jaroměře, Kolínskou řepařku, pak tuším Lokálka Group, Zastávku u Brna, jestli jsem někoho z tady v diskuzi se prezentujících spolků přehlíd se omlouvám. A taky pána z Ústředního archivu.
Všem vám držím palce do další práce. A buďte k sobě aspoň trochu tolerantní.
Zdravá výměna názorů je ovšem taky potřeba - v té diskuzi o napaječích prosím klidně pokračujte, trochu jsem se tím přivzdělal. Rád si počtu. Dík.
Michal Tarkoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.41
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 21:47:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M. Kunt : Děkuji za informaci.
DoBro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:10:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k té transparentnosti: Myslím, že čím víc se toho zveřejní, tím líp. Neřekl bych, že by nějaké utajování zabránilo šíření fám mezi šotoušstvem, spíš to má za následek pravý opak . Navíc si pak nikdo nic neověří když není jak ...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já si zase myslím, že některé info by se měly po určitou dobu úmyslně zatajovat a to hlavně před ctěným šotoušstvem... přeci jen jsme v Čechách ....
Nejde o šíření fám, jde o nepříjemný únik informací v nevhodnou dobu.
Kdo neví, o čem je řeč, nechť si připomene scénu z filmu "Adéla ještě nevečeřela" (to není snímek o zbrojení lokomotivy...), kdy policejní ředitel veze kočárem z nádraží Mr. Cartera a říká mu, "Váš příjezd byl mistře co nejpečlivěji utajen..." :o)
HOWGH :o)
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M.Kunt - nejde o exhibování a nebylo to myšleno vůči nikomu konkrétnímu... To bylo takové mé povzdechnutí. Jen si prostě myslím, že člověk, co si v praxi hrbil nad věcí hřbet a umazal se od šmíru, vidí věc jaxi realističtěji... ale ti hrbiči a ošmírovanci jsou určitě rádi, kdy jim někdo ulehčí práci (tím, že něco rozumnýho vymyslí, ne že jen o tom básní).
Někdy se přehlídne i zásadní věc a objektivní pohled zvenčí je fajn (zvlášť když z vás někdo udělá elegantně blbce a vy se na něj nemůžete vůbec zlobit, protože to udělal jednak hezky a jednak sám vidíte, že ten blboun prostě jste).
Já tady na k-reportu taky browsím spousty diskuzí, ale ne do všech si dovolím něco vypustit, bych předem byl mimo.
Ostatně diskuze je fajn věc, koukněte, kolik to tu baví lidí :o)
Ještě to virtuální pivko k tomu .... a ten převod na ty ruce.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kunt:

Vážený pane,

pokud voláte po štourání do soukromých práv, tak u mne skutečně mnoho pochopení nenaleznete. Se svou parní lokomotivou si každý může dělat co uzná za vhodné a to vč. jejího sešrotování. I když se mi to třeba nemusí líbit.

I já jsem pro transparentnost. To ale nemá nic společného s tím, že soukromé subjekty budou povinny odhalovat co dělají se svým soukromým majetkem. To požadujme po veřejných institucích placených ze svých daní, namátkou třeba NTM nebo Národní archiv. Tam na to máme plné právo.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chocholoušek: souhlas,jenže,pokud ta mašinka je součástí nějaké sbírky nebo i samostatně a má nějakou historickou hodnotu,jakože parní mašinka má,tak jste se ze zákona o ní povinen starat a stát by vám měl v tom pomáhat i finančně,ale nemusí.Pokud na to vy nemáte peníze,tak ji máte možnost odevzdat příslušné státní organizaci(muzeu),kteá se o ni bude starat. Takže si s ní nemůžete dělat co by vás napadlo,když jí sešrotujete,tak může přijít za to i finanční postih...........i když je soukromá........a jsme zase tam,kde jsme byli před pár dny......
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 23:09:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chocholoušek: Když si přečtete můj původní příspěvek možná zjistíte, že se vlamujete do otevřených dveří. Mluvil jsem o transparentnosti jako ochraně pro stranu informace poskytující, nic o povinnosti.
Pak je tu ještě druhá rovina - abyste se mohl třeba rozčílit. Na záchraně lecčehos, o čem šla řeč, se podílela a podílí velká spousta lidí, kteří nejsou "spolkoví aktivisté", ale prostě někdy třeba pomohli - fyzicky, zajištěním nějaké služby, jako dobrovolní sponzoři (třeba anonymní; o nedobrovolných sponzorech někdy jindy ;-)). I ti mají právo vědět, co se děje - nikdo nechce omezovat soukromá práva majitele (tuším, že pouze nadace mají informování nařízeno legislativně). Je to jen o dobrovolnosti a slušnosti. Internet je pouze prostředek (prakticky zadarmo, snadné rozšiřování informací).
Radši vám povím pohádku.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 23:19:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jednou jeden vagonek. Takový mrňavý (rozvor 3 m), kdysi vozil uhlí u České severní dráhy a ve stáří (ročník 1885) šámu v cukrovaru D, než chudák skončil v křoví za továrnou, po nápravy v bahně, prorostlý břízkami. I našli ho členové jistého spolku. X s vedoucím dopravy vše předjednal, načež X a Y odjeli do továrny, vůz oměřili a dojednali na místě vše potřebné - bylo to v době, kdy se za železo ještě tolik neplatilo a i když byl cukrovar již soukromou firmou, vagónek se podařilo získat zadarmo, resp. skoro zadarmo. X a Z při další návštěvě prořezali břízky, odhrabali bahno. Q a ještě několik dalších zajistili přepravu a techniku k manipulaci. Vagonek se přes půl Čech vydal na nové působiště. Chudáka ho sice naložili "nohami hore", takže se mu kastle skřížila a cestou ukradli dvojité šroubovky (unikátek, který byl naposled v běžném provozu ve 20. letech), ale dorazil. Na novém působišti v H byl zavázán na "malá kolečka" a zařazen do připravované historické soupravy. Y, R a S (poslední dva dotažení Ypsilonem) vybouchali starou hnijící výdřevu a spolu s X vyčistili a alespoň provizorně namazali ložiska; i nové polštáře našili. L dokonce sehnal fotografii, kde byl vidět původní stav. Vagonek vypadal sice uboze, ale s autogenem (tehdy těžko dostupným) a novými prkny by se dalo čarovat. Spodek nebyl problém - sjeté obruče i rzí částečně strávené čepy nevadily, rám byl v pořádku: vagonek by se pouze vozil na "malých kolečkách". Na opravu však čekaly důležitější vagonky.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 23:20:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak šel čas, přišli noví lidé, spolek se změnil. Prosadil se názor, že jedině firma je to pravé pro provoz a vůbec dění kolem (nejenom) vagonku, mezi spolkem a firmou se přestalo rozlišovat - vždyť ho teď vedli titíž lidé. A jednoho dne se nové vedení (možná i členstvo) rozhodlo, že vagonek vymění, prodá či nějak jinak zhodnotí se spřáteleným spolkem v J. To už ve spolku v H žádné z těch písmenek uvedených výše nepůsobilo, snad jen X. V J je velmi schopný spolek, vagonek tam navíc "historicky" patří.
Žádné z písmenek nahoře s tímto spolkem nikdy nemělo nic společného, ale kdyby se "svůj majetek" rozhodl sešrotovat nebo z něj sestrojit Pendolíno, měla by všechna výše zmíněná písmenka minimálně morální právo něco říct nebo se alespoň ptát PROČ.
Dobrou noc.
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 23:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ó pane Bože ochraňuj soukromé sbírky před závistí a státními organizacemi...Ještě že už není všechno všech..
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 08:44:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čili opět platí : TRANSPARENTNÍ = DŮVĚRYHODNÝ.

Já osobně velmi rád fyzicky pomohu na jakékoli akci v regionu - alespoň budu něco o víkendu dělat, když už celý týden sedím v kanceláři. Základní podmínkou ovšem je, že budu vědět že celý projekt je neziskovka, transparentní - prostě slouží dobré věci. Jinak řečeno - pokud někomu pomáhám, tak mám morální právo na informace.
Jinak totiž svůj volný čas umím využít lépe.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 10:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wiking - V jakém regionu ?
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 11:46:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karlovarský kraj.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 12:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji, to je bohužel trochu z ruky.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 17:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan: a odkud by to nebylo z ruky? Mel bych zajem obcas s krumpacem ci lopatou zasilet jen tak pro vlastni poteseni...
Jednicka, dvojka, trojka, ctyrka....pozitura!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 13:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejnovější aktuality a fotografie z Kolínské řepařky jsou jako vždy k vidění na http://zeleznicka.bloudil.cz. Těšíme se na Vaše návštěvy . motorová Myš
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 13:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wool - Sovayovy lomy, okres Beroun
V letošním roce se pokračuje v další etapě stavby tratě, rozchod 600mm.
Pomoc výtána.WWW.SOLVAYOVYLOMY.CZ
Barbora-David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 09:08:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Aleš Liesk.: Ano
To M. Kunt: Hezka pohadka. V realnem zivote bych chtel vedet, kde je ta hranice, kam az cloveka zajima osud veci, na kterych "pracoval".
To ČmoudČmoudik(52): U všech vexlí, pane, kde to žijete?
To "transparentnost": Neni to nahodou tak, ze vetsinu lidi zajimaji prusvihy a katastrofy a pokud se jim nejaka takova zataji, tak krici po informovanosti, ale kdyz si tu nekdo posteskne na nedostatek penez ci lidi, tak je poslan do haje, nebo alespon taktne prejit mlcenim?
David
U 47.001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.117.141
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 17:10:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M. Kunt. Vlky, plky. Jeden by neřekl jak bezbřehá naivita z něj mluví - pár prkýnek s autogenen vše v ceně bratru 500 tis. Kč aby z toho něco vůbec bylo, vagonek na podvalnících v historické soupravě, zřejmě coby mrtvá váha a pro potěchu historiků, spojený asi brzdami se zbytkem soupravy... To by byla bomba !
Taktéž stojí za to připomenout můj mosazný kroužek na komíně, který dělal parádu, ale nebyl dostatečně historický, proto nenávratně zmizel kdesi, taktéž červená kola působí na historiky jako červený hadr na býka (ale 99 % procentům ostatních je to za a) jedno, b) připadají jim červená normální). A tak by se dalo pokračovat.
Třeba o tom, jak parta nadšenců chtěla provozovat úzkokolejku formou klubu, nejlépe ruku v ruce s ČD (o tom jak to pod jejich taktovkou dopadlo víme všichni).
Taktéž ty ksichty z dílny, kteří tu dodnes pečují o neméně muzejní T 47 stojí za to připomenout. Bez nich by to bohužel dneska asi nešlo vůbec a za sebe můžu říci, že se o mne staraly vždy vzorově. M. Kunt má bezesporu řadu zásluh v JH, ale ta zapšklost z něj čiší na hony daleko. Takže jak sám pravil, web je jen prostředek. Tentokrát k prezentaci názorů na něj samého.
Petrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 22:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku z jinama:::::::Nevěděli by jste prosím někdo kde sehnat výkresy k TU 47 1,série???????
Nemyslím tím jenom nákresy, ale skutečné výrobní výkresy, které byly uloženy původně v archívu ČKD????
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 05:06:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barbora-David : Co zajímá většinu lidí to nevím (asi Nova nebo Blesk), ale pokud někomu pomáhám, tak k němu musím mít důvěru. A tu si utajováním třeba součinnostních smluv nezíská.
Mulťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:14:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. M. Kunt - z Vašeho vyprávění jsem pochopil, že pro vagónek nebylo v J. Hradci uplatnění (a ani nebyly v dohledu peníze na jeho opravu) - přesun do J. mi v tom případě připadá jako ideální řešení - zničit něco jenom proto, že na to nemám peníze a nechci to dát nikomu jinému je ta nejhorší možnost (mám pocit, že tento přístup volí např. "spolek podblanických rytířů"). Na druhou stranu je v v Hradci historická normálněrozchodná cisterna, která se dočkala velice slušné opravy - především vzhledem k jejímu praktickému využití v provozu. V každodenním životě je prostě nutné volit kompromisy...
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 23:31:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mulťák: pohádka byla pouze odpovědí na páně Chocholouškův příspěvek č. 110. Zpochybňovat ani hodnotit jsem neměl v úmyslu nic. Něco podobného bych mohl napsat odjinud, ale tohle se mi zdálo k argumentaci ad Chochol. nejlepší.
Ad U 47.001: mašinko, mašinko, Tebe už zajímají jen ty prachy (co nevydělává - pryč). Naštěstí jinde dokazují, že vydělávání a potěcha šotoušů jde skloubit s historií a nepotřebují na to obchodní firmu. Těch 500 tisíc ti počítaly ČD? Tam jsou takoví účetní umělci. Kolikpak jsi stála tenkrát ty?
Stará dáma má právo "nepamatovat si". Tak jen pro info (rozmazávat to rozhodně nebudu): nešlo o provoz dráhy, ale historické soupravy. S JHMD, a.s. a privatizací to nemělo nic společného - tam nikdo nic nezpochybňoval, spíše naopak (mluvím za sebe).
Zapšklost - možná lepší než nenávist, kterou k tobě chová řada lidí, kteří ony "změny" ze začátku tak nekriticky adorovali. Já byl vždycky rád, že jezdíš a s řadou lidí okolo tebe neměl a nemám problém (to jsem i naznačil, pokud čteš pozorně). Zásluhy - ty má právě a především někdo úplně jiný, již také jmenovaný (pokud je vůbec vhodné mluvit o konkrétní osobě). A zacházelo se s ním někdy dost zpupně (ze strany Některých). Takže si dovoluji být raději zapšklý bez jeho souhlasu za něj (bude to lepší i pro tebe, navíc on internet nemá). Však výš, patřily mu i některé tvoje budíky.
PS: všechno to tu vzniklo z kritiky Velenic. Nevíš, co je s tím pulsometrem, který opravili s tebou?
Pro ostatní: U 47.001 přece jen tykám, když jsem lezl i v jejích vanách (pravda, původních) ;-))
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 23:34:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petrs: Zkuste ČD, a.s., GŘ - odbor kolejových vozidel, Ústřední technický archiv Nymburk.
Petrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 20:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad :M. Kunt.. ČD nic to uz jsem zkoušel. Ten Nymburk mě nenapadl, můžu to vyskoušet .
Archiv ČKD skončil v soukromých sbírkách, tak je složité najít toho co má zrovna ty T-ůčka.
Ale děkuji za nápad s tím Nymburkem
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:33:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petrs: archiv ČKD by měl být v SOA Praha, ale v jakém rozsahu nevím (povědomí má ZdePa). Rozhodně výrobní dokumentace tam asi nebude - já bych ji v úplnosti do archivu taky nebral.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:34:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velingrad - Avramovo stále mimo provoz.
brano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.201.1
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:08:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: A Avramovo - Jakoruda sa už jazdí? A nevie niekto, či sa pracuje na oprave zatiaľ neprevádzkovaného úseku rodopskej trate, alebo či ostane mimo prevádzky na nešpecifikovane dlhú dobu ako Mittersill - Krimml?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám takový dojem že se už jezdí v celé délce trati od prosince.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:47:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BULGARIA: December 2005
Septemvri to Razlog (760mm gauge) This state operated narrow gauge line had been hit by the 2005 summer floods in central Europe. It was reported in December that up to the end of October the central section of this railway was still closed between Velingrad and Avramavo. (Posted 29.01.06 Source: Today's Railways) AUSTRIA: December 2005
Zell am See (760mm gauge) At the end of October, the first section of this line reopened to Mittersill, after the severe flooding reported in earlier news pages. In December 2005 a feasibility study has been initiated which will consider the future of the second part of the line from Mittersill to Krimml.
The study will consider the impact that the possible closure of the stretch to Krimml would have on tourist figures in the area.
(Posted 29.01.06 Source: Today's Rail
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 10:56:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi jsem se probíral ve Velenicích kompletní dokumentací Balm/ú. Tak by tam třeba mohli mít i to Tůčko. A moc bych se divil, kdyby tu dokumentaci neměli tam, kde ji lze asi nejsnáze očekávat - totiž v J.Hradci.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 20:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá se šamotkou ve Zlivi?Je možnost tam ještě něco vyfotit? A jestli ano,tak v jakých časových relacích?Rád bych se tam na jaro podíval.
Kam DKV Ostrava šlápne,tam "100 roků tráva neroste"!!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19612
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 21:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tu ještě něco je, tak pouze koleje, které jsou chráněny asfaltem (tedy přejezdy a po závodě). Snad už ani vozy tu nejsou, ale to nevím, je to an druhé straně města.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 08:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Valach: Co jsem tam byl v listopadu tam už zbývalo jen kolejiště v šamotce a pár vozíků, předpokládám že na zbytek se už vrhli nenechavci šroťáči. Taže už je to tam jen tak pro "nekrofily" . To co najdeš na www.zliv.wz.cz jsou fotky staré nejmíň rok. Jednu lokomotivu a pár kiplor má ve svých sbírkách MPŽ z Brna viz: http://mpz.lib.vutbr.cz/?q=node/86
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 08:24:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaká (trakční) vozidla zachráněná ze Zlivi jsou snad také ve skanzenu Solvayovy lomy. Je ale nutná celková oprava a rekonstrukce na rozchod 600 mm.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace