K-report
 

Archiv do 06.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 06.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne se taky soupravicka bezesporu libi, ale nejak porad nemuzu prijit na chut energovozu, proste do te soupravy nepasuje ale ono je to jedno, hlavni je, ze plni ucel a laka substrat, ktery na Osoblazsku necha prostredky
Drzim vam palce!
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 12:19:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkujeme za reakce a za zájem.
Energovůz je levná varianta (i ta levná varianta stojí hodně peněz), jak si zajistit potřebné funkce soupravy. Určitě jde dělat více, aby byli fandové spokojeni. Například oživit originální "sasák", nebo z Německa dotáhnout (poté, až se tam ujasní vlastnické vztahy - ani tam není vše jednoznačné a přehledné) pár tun železa z bývalé osoblažské páry. Fandové to ocení více, budou více fotit, ale podél trati budou jezdit mototuristickou soutěž autem a pálit benzín, který koupí ve vnitrozemí.
Takže cílem musí být nějaká slušná a neurážející forma kolotočovitosti, která přitáhne cestující, kteří dají vydělat SZD a ostatním živnostníkům na Osoblažsku. Cestující, to jsou ti, co si fotí dětičky v růžových šatičkách a zavazí neplatícím fandům.
:-) Snad jsem Vás moc nenahněval.

V brzké době bude na www.osoblazsko.com viset modifikovaný leták na sezónu 2006 ve více jazykových mutacích. Můžete nám pak pomoci a rozesílat všem Vašim známým. Propagace není nikdy dost.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzdyt to rikam taky!
Sasak - mnnnam!! Nerikejte, ze mate nekde ulity sasacek
BTW, bude ta brigada, o ktere mluvil Rodny??
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 14:03:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem to zde (dne 12.ledna - viz archiv) uváděl: kliknete-li na www.ig-wagen.de/ do rubriky Erfolge, tak o skříni jednoho Sasáku ex Osoblaha už vědí i Němci. Myslím také, že na těch německých stránkách je chyba v evidenčním čísle, správně má být Ba/u 616.
Kdo tedy bude úspěšnější - SZD nebo Němci?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tuto akci jsem ochoten prispet, sice jsem chudy student, ale obcas je potreba neco dat... lze nejak financne podporit? Cislo konta?
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nazdárek
nevíte někdo nějaké podrobnosti o úzkokolejce Bzenec-Veselí nad Moravou,která byla zrušená v roce1945???
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:32:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hodláte podpořit renovační aktivity S.Z.D. nebo toho německého zájmového sdružení?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Miš : ..."takže cílem musí být nějaká slušná a neurážející forma kolotočovitosti, která přitáhne cestující, kteří dají vydělat SZD a ostatním živnostníkům na Osoblažsku. Cestující, to jsou ti, co si fotí dětičky v růžových šatičkách a zavazí neplatícím fandům"... - naprosto souhlasím, neustále řešíme stejný problém, my zase budeme vozit lidi "na plaťácích od munice a ve vozech od řepy" . Skutečně je to o hodně velkých kompromisech. motorová Myš
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmouses :
Naprosto souhlasím, běžný návštěvník neprohlíží vagón jestli se jedná o originál, repliku či o alternativu zbudovanou z toho co dům dal.
Typická rodinka na výletě se chce svézt vláčkem a to jí ke štěstí bohatě stačí.
Důležité je snažit se udržet křehkou hranici mezi muzejní dráhou a lunaparkem.
Přeji vám do Kolína co nejméně kolotočovitosti...
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 06:48:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wool:
Děkujeme za nabídku. Možnost přispět na účet Slezských zemských drah, obecně prospěšné společnosti (o.p.s.) prověřím a uvedu sem. Jinak je možnost finančně podpořit SZD i při návštěvě dráhy. Pro fotiče - necestující alias individuální gumokolní jezdiče jsme zavedli speciální lístek v ceně 20,- Kč vč. DPH, který si mohou v libovolném množství a tedy i v libovolné celkové hodnotě koupit u průvodčího výletního vlaku (ne tedy u průvodčího ČD na pravidelném spoji!). Nákupem tohoto lístku fotiči, tedy takoví virtuální spotřebitelé snah SZD, vyjadřují podporu vůči SZD a solidaritu vůči platícím cestujícím.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:34:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanisko: Drážku vybudoval velkostatek hraběte Bedřicha Choryňského ve Veselí/Mor. v roce 1881. Účelem byla doprava řepy do cukrovaru u Moravského Písku, zvaného též cukrovar Bzenecký. Zpět z cukrovaru se dopravovaly řepné řízky a saturační kaly. Stavbě dráhy předcházela krátká animální-koňská drážka v blízkosti cukrovaru, zbudovaná již v roce 1880. Úsek dáhy stavěný r. 1881 do Veelí/Mor. (7 km) vedl převážně bažinatým terénem, tudíž po dost vysokých masivních náspech (dosud místy dochovány). Rozchod poněkud nezvyklý: 790 mm, kolejnice 10 kg/m o výšce 70 mm, max. sklon 16 promile, mimimální poloměr oblouku 30 m.
Později bylo vybudováno prodloužení (odbočka Buková, další prodloužení o délce 5 km do obce Tasov (východně od Veselí). /Pozn.: Vnitropodniková úzkokolejka byla i ve Veselí v železárnách - o jejím event. propojení s řepnou dráhou nemám informace./
Provoz dráhy byl od jejího založení až do likvidace v parní trakci. Sloužily zde 3 tendrovky Krauss München. Jedna úplně maličká s jménem Tom Pouce (podle tehdy populárního cirkusového trpaslíka) o rozvoru 990 mm, prázdná vážila 3,8 tuny, ve službě 4,5 tuny, výkon 12 HP, přetlak 12 bar. Dvě další byly větší: Wesseli prázdná vážila 6,1 t, vyzbrojená 7,2 t, výkon 30 HP, tlak rovněž 12 bar.
Po zastavení provozu dráhy, ke kterému došlo až 1947, se stopa po mašince Tom Pouce ztrácí u Čs. stavebních závodů, osud ostatních dvou je nejasný.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:53:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technicko-policejní zkouška dráhy se uskutečnila 28.10. 1881 a téhož roku absolvovala i první kampaň. V roce 1945 čítal vozový park dráhy 31 vozů o nosnoisti 3 t bez brzdy a dalších 8 vozů stejné nosnosti s brzdou. Dále 2 vozy čtyřosé o nosnosti 7 tun bez brzdy a 2 stejné vozy s brzdou. Dále jsou vedeny 3 vozy osobní, z toho 1 bez brzdy a 3 drezíny, údajně šlapací (dle některých pramenů zde byla provozována i drezína motorová).
Osobní dopravu, zavedenou později, představovaly zejména vlaky pro soukromé účely členů hraběcí rodiny a jejich hosty. Každý z 3 os. vozů byl trochu jiný, jako I, II a III. třída - drážka byla hr. Choryňského "velká hračka". Po likvidaci dráhy, ke které došlo po 1947, se dostaly 3 maličké osobní vozy na Považskou lesní dráhu. Zde byly 3 skříně, některé zbavené plošin, posazeny na společný dlouhý rám podvozkového plošiňáku LŽ a tak na PLŽ nějaký čas jezdily jako Ba/u .?.
Po zrušení PLŽ byla jedna z těchto skříní vyproštěna a za "rozvinutého socialismu" chátrala pod odborným dozorem Technického muzea v Brně na dešti v Brně-Líšni. V 90. letech byla odprodána do Rakouska, nedávno ji soukromý majitel nechal v Rumunsku opravit.
Technické zázemí měla dráha u zámku ve Veselí/Mor., jedna odbočka vedla i pod zámeckou verandu, coby kryté nástupiště pro panstvo. Kromě úseků tělesa se zachovalo i několik strážních domků a most přes Moravu na jižním okraji zámeckého parku (těleso v něm slouží jako pěší cesta). Při stavbě Baťova kanálu západně od zámku(cca 1937-38) byl na drážce vybudován zdvihací most, který byl koncem války poškozen Němci.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:58:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsáhlejší publikaci o této dráze snad připravuje železniční a hasičský historik pan Vaněk z Brna, drážce ze věnuje i samotný pan Hrabě.
Za domácí úkol přes prázdniny doporučuji sehnat první český ozvučený film "Tonka šibenice", v kterém jsou autentické dobové záběry z veselské drážky.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 11:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cowgheel: vyčerpávající informace. Rád jsem si je pročetl (a vzdělal se :-) )

Měl bych prosbu, v Litoměřicích se vyskytovaly taky úzkorozchodné vlečky, více informací asi nemáte (případně kde se dají sehnat). Mooooc prosím :-) A předem děkuji
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 13:33:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O úzkých kolejích na Litoměřicku něco relativně nedávno vyšlo ve zpravodaji "Tulák po drahách", který vydávají www.drahari.info Autor = Jaroslav Přibyl.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky za vyčerpávající odpověď je to pro mně novinka a to si myslím jak dobře to u nás neznám ještě bych se zeptal jestli víte kde přesně jsou ty zachovalé náspy přes bažinaté území a jestli nevíte o nějaké fotce třeba z porvozu nebo klidně i drážního tělesa tonku šibenici shlédnu a nastuduju
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to tam pořád je, ale tak před rokem nebo dvěma byl v ČD centru ve Veselí nad Moravou funkční model toho zdvihacího mostu i s popisem trati. Zmáčknutím tlačítka se most buď spustil nebo zvedl, zajímavá věc
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kolega hlodavec : je to zhruba o tom, že jízdychtivé obecenstvo bude vyváženo pouťovitější částí vozového parku, no a občas se vypraví víceméně nákladní vlak ze zrenovovaných původních (odkudkoliv) vozů.
V neděli jsem na Zlíchově viděl Vaši páru, i přes odstrojení jsem se do ní "zamiloval". Přiznám se, že se mi líbí víc než Kačka, ale ta se to nesmí dozvědět . Moc se těším, až ji uvidím zatopenou na Solvayi . Přeju hodně zdaru při rekonstrukci. motorová Myš
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 21:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kolega Mixmous :
Jsem rád, že se ti naše parní šiši líbí, ale do finále je ještě velmi daleko.
Kačka nemusí žárlit, je to také fešanda.
Jedna věc je dokončení renovace a oprav na mašině ale, jiná věc je stále neexistující výtopna.
Doufám jen, že se jejího prvního zatopení v Solvayových lomech oba dožijeme.........
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 22:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan : určitě se dožijeme, ještě snad nejsme tak starý . A co drtič, nedal by se provizorně využít? Myslím tam, kde vloni stála ta slánská zetka. motorová Myš
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 00:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmous :
Bohužel nedal, vjezdový portál je příliš nízký a o přestavbě za účelem rozíření nemůže být ani řeč (historická, původní stavba).
Navíc jde i o hledisko bezpečnostní, výtopna kde by byla parní šiši musí být zabezpečena tak aby dveře něco vydržely.
Gtg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 00:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co upravit lokomotivu zastřižením budky a komínu na "bagrovou" . To by byl unikátek!

Pak by mohla garážovat třeba i ve štole
Senor, senor, I can see that painted wagon
Smell the tail of the dragon
Can't stand the suspense anymore
Can you tell me who to contact here, senor ?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 06:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gtg : tak tohle nééééé , to už by se mi nelíbila (a nejen mně) .

Ad Potkan : to jsem si neuvědomil, takže zbývá stavba "na zelený" louce, a to jsou další finance . Držím palce ! motorová Myš
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 09:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmouses: Jo jo, predevcirem jsem na Zlichove videl, jak boudicku z vasi Kacky drbou flexou a dratenym kartacem. Evidentne se ji to libilo :-).
Ad Potkan: Oprava kotle ted vazne na tom, ze se shani rucni el. vrtacka, ktera by dokazala pojmout vrtak o prumeru 30mm. Kdyby jste nahodou nekdo mel takovou vrtacku k dispozici a mohl ji zapujcit, tak by oziveni kladenske "9" bylo zase o krok bliz.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 10:13:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na kolínské dráze bych klidně snesl, kdyby pro zdejší provoz uvažovaná BS-80 (č. 10 ex KŽ, ČKD 2984/1951) byla přestavěna na trochu "americkou" lokomotivu s delším, třeba i baňatým komínem, s prostornější budkou, třeba částečně i dřevěnou (aby se do ní vešla lok. četa vzrostlejších současných lidí) a zejména s připojeným tendrem (vodojem v rámu lok. má omezený obsah, vhodný pro drážku stavební či v železárnách, ale ne pro trať odněkud - někam).
Podmínkou ovšem je zachování (raději více než méně) BS-80 v původním stavu v seriózních muzeích.
Bar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.168.209.196
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 10:22:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho jsem nebyl v J. Hradci na JHMD, už zprovoznili ten motorový vůz FAUR, co byl koupen v Polsku? Pokud ano, neměl byste někdo foto? Předem díky.
sabatier
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.186.231
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 20:24:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D_k: rucnu vrtacku na 30 vrtak asi tazko zozenies, skor by som to riesil stocenim stopky vrtaka tak aby sa dala zasunut do nejakej silnej rucnej vrtacky. Ale aj tak, bude to chciet riadneho chlapa aby udrzal rucnu vrtacku s tak masivnym vrtakom a problemy moze robit aj bezpecnostna spojka (bude presmykovat skor ako zacnes vrtat) Ja mam v dielni starsiu stlpovu vrtacku a ked vrtam diery cez 30 tak aj ta uz ma troska problemy.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 21:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmous:
Stavba na zelené louce, je to přesně tak...
j.n.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.174.2
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:14:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad)D_k, ruční vrtačka 30 mm: Jestli to má být (ruční vrtačkou) do oceli, tak to je doslova "o život"(jak správně upozorňuje sabatier) i když nabrousíš úhel špičky vrtáku na víc jak 120°. Na to se používá přenosná frézka např. s magnetickým upínáním. Používají ji strojír. firmy např.při úpravách strojů při finální montáži.
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz jsme takovou vrtacku chvili meli pujcenou. Byla to BOSCH s magnetickym stojankem - to ale melo i nektere nevyhody - na zaoblenych plochach se magnet nechyta, rovnez tak prekazi nyty a preplatovani. Diky rozmerum se zase neda dostat do mist u valcove casti kotle. Celkem se nam BOSCHkou podarilo odvrtat cca 3/4 rozperek.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:28:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bar, 29/6

Na FAURa přijeďte na dráhu Třemešná - Osoblaha.
Jezdí po celé prázdniny každou neděli (viz výše - už jsem to tu psal). Každou sobotu zase jezdí Resita. Obě mašiny jsou po rozsáhlé renovaci.
Jízdní řád zvlášních vlaků najdete na www.osoblazsko.com.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 13:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad D-k : juknu se v dílně, kdybych nějakou vrrtalku vhodnou našel či něco na ten způsob objevil tož dám vědět.A pozdravuj Kačku.kovářskej.
Očko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 18:27:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad miš, bar: Není Faur jako Faur. Zatímco na Osoblaze jezdí Faur původní polské řady Lyd2, pocházející z cukrovaru Kruszwica, na JHMD mají Faura Lxd2-331 ex cukrovar Tuczno ex PKP Sompolno, což je něco úplně jiného. Pak jsou tam neprovozní motorvé vozy Faur MBxd2-213, 302 a 305. Během léta by měl ještě dorazit provozní 223. Lyd2 je třínápravová spojnicová hydraulika s výkonem asi 350 koní, tedy víc než TUčko, Lxd2 vypadá jako úzkorozchodná 742. Je to samozřejmě taky hydraulika. Aktuálně je vyvázaný a probíhá oprava nápravové převodovky. Byl jsem tam včera na cimrmanovském vlaku, se kterým jel i Z. Svěrák a další cimrmani, a dostal jsem se i do depa, dokonce v doprovodu samotného nejvyššího Šatavy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23494
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 18:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A večer (ve středu) dotyční zazářili na prknech divadla v Budějcích na představení "Cimrman v říši hudby"
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 21:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Š. taky?!?
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne všichni ve stejnou dobu. (Dilbert)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23566
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 22:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vězeňskou komnatu jsem nikde neviděl, ani v hledišti. Ale možná zajišťoval jízdu opony po dráze tam a zase zpět
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 14:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný článek o Osoblaze:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/mesta-a-regiony/clanek.phtml?id=189637
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23580
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 14:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek nenalezen. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 15:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: To bude nějaká chyba u Tebe, mě to funguje.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23586
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 15:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už mi to funguje.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 17:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten chlap je borec! Víc takových starostů. Hlavně se mi líbí to srovnání s Nošovicemi.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 17:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu odbočím od tématu - nepoužívaná krátká manipulační drážka je k vidění ve Velké Skrovnici, nejspíš se jednalo o dřevopodnik.
ICQ -> 21 65 33 068
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 18:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takových starostů by se určitě našlo víc. Ale musí mít za svým názorem podporu místního zastupitelstva, jinak nic nezmůže. Protože starosta o rozdělování finančních prostředků nemůže rozhodnout jen tak sám za sebe.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 21:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já jen doplním pojednání kolegy jirky o řepné dráze ve Veselí - ty mašinky byly na dráze 4. Jedna přišla z Vítkovických železáren koncem 20.let. Jinak dráhy skončila díky přechodu fronty na jaře 1945. Původně připadla ČSD a měla být rozebrána pro využití na dostavbě "nové Tišnovky". Po průtazích byla prodána jako celek jedné ostravské stavební firmě, která nepotřebné věci obratem prodávala dál. Napřiklad šlapací drazínu si nechala, ale všechny osobní vozy šli přes brněnského zprostředkovatele na slovensko na lesní dráhy
litoměřicko - opravdu průmyslových úzkých tam bylo hodně. začni třeba od bývalé vápenky a nebo v čížkovicích..
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 00:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: vim, že jich tu bylo docela dost. (Libochovice, Radovesice, ČÍžkovice, Žalhostice (zde kamenolom - že by Radobýl?), Prackovice,... Mne by nejvíc zajímaly ty přímo v Litoměřicích a ta Žalhostická...
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 14:13:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: Díky za upřesnění. Dosud jsem žil v domnění, že veselská úzkokolejka fungovala i nějaký čas po válce, a že konkrétně 1945 (po přechodu fronty) se jezdilo z Moravského Písku aspoň před ten zničený zvedací most. Při terénní exkurzi po trase zhruba před 6 lety tam totiž někdo říkal, že úzkokolejka byla těsně po válce jediné nouzové kolejové spojení z Veselí/Mor. na západ, protože nedalekou 1435 mm trať směr Bzenec poničili při ústupu Němci ještě víc (mosty) a její oprava trvala déle.
A že provoz skončil definitivně až 1947, v době, kdy už starý pan hrabě umřel a mladého provozování dráhy nebavilo.
Ale možná je to jen další mýtus.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:25:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.osoblazsko.com už jsou přidané jízdní řády (plakáty) pro jízdy vlaků SZD o víkendech po celé prázdniny 2006 (v CZ a D mutaci). Navíc je přidaná jízda i ve svátek 6. 7. 2006, se kterou se původně nepočítalo, takže ani na plakátech není avizovaná.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 22:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karloslt - tak Litoměřice - úzká z vápencového lomu/dolu k vápence a z cihelny - oboje k nádraží
původně společný podnik. evidence za rok 1925 uvádí stavbu úzké litoměřické vápenky na rok 1920-21. v roce 1925 jedna benzolová lokomotiva Oberursel.
Po válce společný majetek Čížkovické cementárny a vápenky - zde v roce 1953 už 3 naftové lokomotivy (MD2Š, Jung, OK-MD2). V roce 1956 vedena cihelna samostatně pod severočeskýma cihelnama (2 naftové loko OK-MD2)
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 23:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: asi jsem blbě pochopil, to vedly k hornímu nádraží v Litoměřicích? pokud ano, nákres, schema by nebylo?
Moc děkuji za informace
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 23:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když co mě teď tak napadá, tak to mluvíte asi o Čížkovicích - v 50. letech by se k hornímu už přes zástavbu moc dostat nedalo... a pokud tak by dodnes existovaly pozůstatky - okolo horního nádraží se za posledních x desítek let moc nekopalo
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 10:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne Čížkovice jsou vedle a dráha cementárny Čížkovice vedla z lomu do fabriky. Litoměřická vápenka i cihelna byly jednoho majitele a při znárodnění byla důležitější ona vápenka. Vznikl n.p. Čižkovické cementárny a vápenice, který pod sebe vzal i vápenku Litoměřice, Řetenice a s tím i cihelnu Litoměřice.
Bližší mapu nemám jen vojenské 1:75000 nebo 1:25000 (nemám po ruce), takže doporučuji archiv v Litoměřicích a tam pátrat k problematice dopravy a průmyslu. Archiv Čižkovic - věci do roku 1945-7 jsou v SOA Litoměřice, pobočka Most. Po r.1945-7 ještě asi v Čížkovicích. Původně měli cementárny společný archiv v Králově Dvoře a Radotíně, ale z KDC se to vrátilo do Čízkovic. Ohledně podzemní těžby v Litoměřicích doporučuji knihu od Ing.Dr.techn.Vladimíra Hájka - LOMY (Lomařství I.), vydáno Prometheus v Praze 1931, strana 52-55.
Jinak totéž vyšlo v Technické obzoru ročník 1925. jinak tady na str.55 čtu - organizace práce - "v lomu se pracuje jen v zimě. na jaře a v létě pracují titíž lidé v cihelně" V roce 1925 práce v 8 štolách, vozíky objem 1 m3, doprava benzinovou lokomotivou
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 11:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: moc děkuji za informace, pro mne cenné.
Nepíšu velká písmena na počátcích vět a jmen vlastních? Neděste se, jen mne nebaví pořád mačkat "Shift"... :-)

http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 12:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

karloslt - ještě drobný doplněk - spisový materiál OÚ a ONV Litoměřice, kde jsou "místní" spisy je uložen v Státní okresní archivu Litoměřice se sídlem v Lovosicích. Oba fondy jsou zpracovány
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 19:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a je to tu, na http://fotomysak.bloudil.cz je k vidění pár foteček ze Dne otevřených vrat Výtopny Zlíchov - v sekci železnice. Brzy přibude přeqapení ze zahraničního výjezdu motorová Myš
ijacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.205.227
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 13:12:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypada na Osoblazzce s turnusovym nasazenim teucek a balmy?Balmy 921 a 923 jsou stale odstavene v Tremesne?Diky za odpoved.
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 13:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Turnusy na osoblažce neplatí,jezdí to co je zrovna po ruce.
S pozdravem Rodny
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přeqapení ze zahraničí je tu - Dvě sady foteček z Waldeisenbahn Muskau, a v sadě "veteráni" několik zajímavých gumokolů také odtamtud . http://fotomysak.bloudil.cz . Přeji příjemnou zábavu. motorová Myš
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 00:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ijacek: A co by tam taky asi jezdilo turnusově jiného, než řada 705 + Balm/ú? Řada 707 zůstala nakreslená jen na papíře...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Gtg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 01:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FotoMyšák: Hezký. Ta mašina na vlaku do Muskau fakt meyerka neni. Je to vcelku obyčejná borsigova čtyřspřežka, tuším, že jí tam říkají Diana.

Ta kraussička je úžasná. Ještě jednu podobnou mají v Pirně a ta je mi ještě o maličko milejší. Snad tím, že není obvykle tolik naleštěná a vypadá obyčejnějc..

Jo a jinak prohlíd jsem celou fotogalerii a moc se mi líbí . Jen tak dál.

Jo, jinak tady je (mimo jiné) na Dianku odkaz:

http://www.waldeisenbahn.de/bahn/fahrzeuge.htm

(Příspěvek byl editován uživatelem GtG.)
Senor, senor, I can see that painted wagon
Smell the tail of the dragon
Can't stand the suspense anymore
Can you tell me who to contact here, senor ?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 07:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gtg : těší mě, že se fotky líbí, díky. Letos by ještě pár železničních sad mělo přibýt. Dianu opravím, díky za objasnění. motorová Myš

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace